Legenda svetske košarke nema dileme o Jokiću: Šakil O' Nil sasvim otvoreno o srpskom asu

Šakil je u razgovoru sa Džej Džej Redikom, bivšim asom Orlanda Medžika, o devedesetim godinama, NBA ligi iz tog vremena ali i o današnjim igračima

04.05.2024. 12:53
  • Podeli:
Šakil O'Nil_Shaquille O'Neal_Foto Reuters-1664094593695.webp Foto: Reuters

Iako je često bio vrlo oštar u kritikama prema srpskom asu, ovaj put legenda svetske košarke i nezaustavljivi američki centar Šakil o'Nil imao je samo reči hvale o Nikoli Jokiću.

Šakil je u razgovoru sa Džej Džej Redikom, bivšim asom Orlanda Medžika, o devedesetim godinama, NBA ligi iz tog vremena ali i o današnjim igračima.

Redik se nije libio da kaže Šakilu sve u lice, pa mu je tako zamerio i  da ne ceni dovoljno današnje igrače te da ih preterano kritikuje.

„Kada sam ja počeo da dominiram, dovodili su sve te igrače koji nisu mogli da se nose sa nama, po tome sam ih procenjivao. Džoker bi mogao da igra sa nama jer on ima sposobnost da ide spolja i iznutra“, iskren je bio O'Nil prvi put, govoreći o centru Denvera Jokiću.

Šek je dodao da je u svoje vreme bio po mnogo čemu bolji od Hakima Olajdžuvona, Dejvida Robinsona i Patrika Juinga.

O’Nil (52) je u Orlando stigao 1992. godine kao prvi pik na NBA draftu, a u ekipi je ostao od 1992. do 1996. godine.

Nakon toga njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom, a neverovatni talenat je gradio igrajući za LA Lejkerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()