Litvanija oslabljena kreće u kvalifikacije: Dvojac iz Žalgirisa onesposobljen

Prvu utakmicu igraju protiv selekcije koja je jedina izborila mesto na EP 2025

19.02.2024. 23:45
  • Podeli:
Dovidas Gedraitis-65d34901a6dea.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Litvanije biće oslabljena na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine pošto selektor Kazis Maksivitis neće moći da računa na igrače Žalgirisa, Laurinasa Birutisa i Dovidasa Gedraitisa

Kako je saopšteno na sajtu Košarkaškog saveza Litvanije, Birutis se povukao iz reprezentacije zbog "manjih zdravstvenih problema", dok je Gedraitis povredio butni mišić. 

Litvanija u petak dočekuje Poljsku, a četiri dana kasnije gostuje Estoniji

U grupi H uz Litvaniju, Poljsku i Estoniju je i Severna Makedonija. Poljska je kao domaćin već obezbedila plasman na Eurobasket, a uz nju će i dve najbolje plasirane selekcije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()