Matijašević: Bitan nam je rezultat u Evropi

Ukoliko nešto zafali, dodaćemo za Evropu, rekao je sportski direktor Čukaričkog

10.07.2023. 15:15
  • Podeli:
Vladimir Matijašević-6467751acde47.webp Foto: FK Čukarički

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je za klupski sajt da će popularni Brđani u sledećoj sezoni biti još jači nego u prethodnoj u kojoj su bili treći i tako obezbedili igranje grupne faze najamnje Lige konferencija.

"Dolaskom Ćalasana, Subotića i Vukašina Jovanovića pokrili smo mesto štopera, naravno uz naše mlade igrače. U ofanzivi smo doveli špica Ze Marija i sa pozajmica vratili Bojicu Nikčevića i Milutina Vidosavljevića. Kad je u pitanju golmanska pozicija, posle odlaska Popovića, došli su Filipović i Samurović. Videćemo ko će ostati do kraja prelaznog roka, ali smatram da ćemo biti jači nego prošle godine, pre svega jer su se igrači uigrali, naročito stranci, Badamosi i Sisoko. Brzo počinje prvenstvo, pa ćemo videti. Ukoliko nešto zafali, dodaćemo za Evropu", istakao je Matijašević na početku razgovora.

Matijašević je upitan i o mogućem dolasku Veljka Simića koji je slobodan igrač posle odlaska iz Vojvodine. 

"Više nema šanse da Simić dođe. Razgovarao sam sa njegovim agentima, otvoreno sam dao ponudu, rekli su da će se javiti do polaska ekipe na Bled, ali se nisu javili. Simić je odličan igrač i odličan dečko, rekao sam da je moja želja, ali pošto se niko nije javio, neće doći u Čukarički", istakao je sportski direktor belo-crnih.

Istakao je da neće biti rasprodaje ekipe. 

"Iskreno, odbili smo dobru ponudu, ne želim da kažem za kog igrača da ne bih remetio neke stvari u svlačionici. Odbili smo baš zbog toga jer želimo da osvojimo neki bod u Ligi konferencije. Želja mi je da prođemo grupu, ali još je rano da pričamo o tome jer i ne znamo u kojem takmičenju ćemo igrati. Bitno nam je zbog klupskog i nacionalnog koeficijenta da napravimo rezultat u Evropi", dodao je Matijašević.

Kad je reč o igranju u Evropi, prijavili su u Čukaričkom prvo stadion Crvene zvezde, pa potom onaj u Loznici, na kraju će igrati u Leskovcu.

"Na kraju, kako vidim, biće Leskovac. "Marakana" ne može, jer je predstavnik Lige šampiona. Ne može nijedan drugi klub da igra. To nismo znali. Mi smo prijavili Marakanu, Loznica ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Dobio sam informaciju od Branislava Nedimovića, baš smo bili u kontaktu, da će najverovatnije biti Leskovac. Mislim da će tu doći više navijača, da podrži Čukarički. Hteli smo Loznicu, imali smo taj predlog prvi. To su novi stadioni, za Čukarički će biti samo lakše jer mislim da će tribine biti dosta dobro popunjene", zaključio je Matijašević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()