Milija Vojinović najavio: "Počinje nova era ABA lige"

Prvi čovek lige, nalazi se u Dubaiju i iz prvih redova će pratiti istorijski duel Zvezde i istoimenog kluba

22.09.2024. 17:00
  • Podeli:
milija vojinovic Dusan MilenkovicATAImages-665dc35b8244e.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Za manje od pola sata će Dubai po prvi put igrati neku zvaničnu utakmicu. ABA liga je otvorila svoja vrata novom tržištu, a ekipa Jurice Golemca će debitanski nastup u Regionalnom prvenstvu imati protiv aktuelnog šampiona – Crvene zvezde Meridianbet.

Milija Vojinović, prvi čovek lige, nalazi se u Dubaiju i iz prvih redova će pratiti istorijski duel.

"Kada je zaživeo projekat da se Dubai integriše u ABA ligu, u poslovnom, ali i sportskom smislu. Verovao sam da će doći ovaj trenutak, kada će se odigrati košarkaška utakmica u Dubaiju. Sada smo svi savremenici ovog trenutka. Drago mi je što danas počinje nova era ABA lige i nova istorije Jadranskog prvenstva. Bilo je i pre klubova van prostora bivše zemlje koji su igrali u ABA ligi, ali ovo je nešto zaista specijalno. Svedoci ste da je organizacija na najvećem nivou. Bez potcenjivanja za Zvezdu i Dubai, ali bez problema danas mogu da dođu NBA timovi i igraju u ovim uslovima", rekao je Vojinović za Meridian sport.

Koliko je značajno što Dubai počinje baš sa Jadrana?

"Izuzetno je značajno iz više aspektata. Pre svega sportskog, a i poslovnog. Ovo je tržište koje će da se širi i prostori koji će pružiti mnogo košarci, ali i drugim sportovima. Ono što mogu da sa sigurnošću da kažem da Dubai već danas sa svojom organizacijom može da odgovori najvećim zahtevima evropske košarke", zaključio je prvi čovek ABA lige.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()