Mitrović veruje u crno-bele: Želim i očekujem da se Partizan plasira na fajnl-for

Ono što je važno, a ovaj tim ima, to je Željko Obradović, trener koji pravi posao i rezultate, kaže bivši selektor Crne Gore

02.05.2023. 13:53
  • Podeli:
Zvezdan Mitrović-6450f03a15617.webp Foto: Profimedia

U svetu košarke svi veruju u Partizan. Crno-beli su u plej of serije Evrolige stigli do 2:0, posle dve pobede u gostima protiv Real Madrida što je skor koji je malo ko imao i niko ga do sada nije preokrenuo. 

Pred treću utakmicu Partizana i Reala, koja se u utorak igra u Beogradu, gorovio je za "Vijesti" bivši selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović. On je jasno na strani tima Željka Obradovića i priznaje da nije verovao pre početka razigravanja da će crno-beli savladati Špance dva puta za redom.  

"Očekivao sam borbene utakmice, možda jedan brejk, ali dve pobede teško. Partizan je zasluženo trijumfovao oba puta i pokazao da je u mnogo boljoj formi, bolje igra na svim pozicijama i zasluženo je došao u Beograd sa 2:0", rekao je Mitrović.

Bivši trener Monaka, osvajač Evrokupa i najbolji trener u tom takmičenju 2021. godine, osvrnuo se i na tuču igrača Reala i Partizana.

"Ružno je to što se desilo. Prvi put na evroligaškim utakmicama gledali smo takav incident. Ostavilo je gorak ukus i trag, više se pričalo o tome nego o dobroj utakmici Partizana. To je najgore od svega".

Partizanu fali još jedna pobeda i ima priliku da je ostvari pred domaćom publikom, ali će na terenu, zbog suspenzija glavnih igrača, biti slabiji od gostiju.

"Vidim Partizan na fajnl-foru. Očekujem pobedu u ‘Areni’, da li na trećoj ili na četvrtoj utakmici nije važno. Biće teško bez Lesora i Pantera, važnih igrača. Ali, želim i očekujem da se Partizan plasira na fajnl-for", poručio je Mitrović.

Računajući regularni dio sezone i utakmicu odigranu 31. marta u „Štark areni“, Partizan je tri puta zaredom savladao Real Madrid. 

"To je proces koji traje od prošle sezone. Prošla sezona nije bila baš uspešna. I početak ove je bio loš. Ali ono što je vrlo važno i što uvek volim da pomenem – to je Željko Obradović, trener koji pravi posao i rezultate. Sami znate kakav je početak sezone bio, šta su mediji pisali, onako žestoko. Međutim kada se veruje pravom, najvećem stručnjaku sve dođe na svoje. Partizan je uhvatio ritam, igrači su posle perioda upoznavanja i sazrevanja dominirali u drugom delu prvenstva. Tu se vidi i Obradovićev pečat, strpljenje i normalna reakcija uprave, da ne napravi ishitrene poteze. Željko potvrđuje da je bez sumnje najbolji trener na ovim prostorima".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()