Najbolji selektor Mundobasketa novi trener Virtusa iz Bolonje

Novi šef struke je imenovan istog dana kad je sa klupe smenjen Serđo Skariolo

16.09.2023. 11:25
  • Podeli:
Tan2023-09-0612292151_4 luca banchi luka banki AP PhotoMichael Conroy (1)-650573fdab87e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Italijanski košarkaški stručnjak Luka Banki novi je trener Virtusa, saopštio je klub iz Bolonje na zvaničnom sajtu. 

Banki (58) je pre nekoliko dana dobio nagradu za najboljeg trenera na tek završenom Mundobasketu jer je predvodio Letoniju do istorijskog petog mesta. 

Kako je saopšteno iz Virtusa, Banki je sa čelnicima učesnika Evrolige potpisao ugovor na dve sezone. 

Banki je trenersku karijeru započeo u rodnom Groseriju, 1983. godine. Jedan od najvećih uspeha postigao je sa Sijenom 2013. godine kada je osvojio Skudeto i Kup Italije.

Sa Olimpijom iz Milana igrao je četvrtfinale Evrolige 2013/2014. Rodnu Italiju je napustio 2018. kada je postao trener Bamberga, a zatim AEK-a iz Atine, U januaru 2021. postao je pomoćni trener Long Ajlend netsa, franšize Bruklin netsa.

Banki je postao selektor Letonije 2021. godine, a na debitantskom nastupu baltičke zemlje na Mundobasketu, italijanski stručnjak je proglašen najboljim trenerom, a njegovim tim je eliminisan u četvrtfinalu turnira.

Novi šef struke je imenovan istog dana kad je sa klupe smenjen Serđo Skariolo koji je dobio otkaz posle izjave da mu je menadžment kluba sastavljao tim protiv njegove volje. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()