Navijači nisu pomogli Partizanu: Real u prepunoj Areni vratio jedan brejk

Tavares i Hezonja predvodili svoj tim do preokreta

02.05.2023. 22:30
  • Podeli:
Partizan - Real 4_Miloš Milojević Tanjug-645166eb78d07.webp Foto: Miloš Milojević / Tanjug

Real Madrid je u Beogradu nadigrao sebe, Partizan i publiku u krcatoj "Štark areni". Španci su, predvođeni oporavljenim Valter Taveresom i razigranim Mario Hezonjom, u spektakularnoj atmosferi na gostujućem terenu, napravili preokret, istopili dvocifrenu prednost domaćina i vratili crno-belima brejk u četvrtfinalnoj seriji Evrolige - 80:82 (32:19, 16:26, 15:21, 17:16). 

Ekipa iz Madrida ostaje u trci ka Fajnal foru. Partizan vodi 2:1. Sledeća utakmica igra se u četvrtak na istom mestu.  

To kako je Partizan počeo utakmicu je za pamćenje i izučavanje. Za dva i po minuta su ubacili 12 poena, a uz pomoć publike su toliko blokirali protivnika da je prvi put pogodio kroz obruč tek u trećem minutu meča. 

Usledila je serija Reala od 9:1 (13:9). Pokušali su Španci da zaustave domaćine zonskom odbranom, ali je ta zamisao kratko imala efekta. Vratili su Danilo Anđušić i Alen Smajlagić trojkama, pa otišli na novu dvocifrenu prednost - 21:11... Ubrzo je bilo i 27:13... 

Dominacija Partizana je potrajala i na početku druge četvrtine. Igralo se na ivici faula, neretko i preko nje. Međutim, moglo se primetiti da su se košarkaši Reala polako budili i sredinom drugog poluvremena, serijom 13:2, istopili razliku do minus 4 (41:37). 

Ne bi rezultat mnogo brinuo da crno-beli puna četiri minuta nisu upisali poene, a Obradovića je ljutilo to što nisu ni faulove pravili (samo su dva imali). 

Uspeo je Real da se približi, najviše preko Valtera Tavaresa. Bila je i "serija" promašaja: Hezonja prvo trojku za izjednačenje, na drugoj strani dva puta je isto učinio Avramović, ali je Musa pogodio za 46:45 minut i po pre poluvremena. Egzum je pogodio za utehu, pa se u svlačionicu otišlo sa 48:45.

Ono što je zanimljivo u prvom poluvremenu kada se pogleda statistika jeste da je Partizan igrao bez izgubljene lopte, dok je Real imao osam (najviše na početku utakmice, kad nisu znali gde se nalaze).

Prve poene u drugom poluvremenu, posle nerealizovanog napada Reala, daje Smajlagić (13 poena ukupno) i poziva publiku, koja se nešto utišala, na podršku - 50:45. 

Madriđani su iznova promašili za izjednačenje, a na drugoj strani je precizan za tri bio Anđušić - 53:49. 

I pod pritiskom se palo u 24. minutu - Real je uspeo prvi put da dođe do vođstva trojkom Marija Hezonje za tri - 53:54. Naneli je vratio na drugoj strani dva poena i rezultat je otišao na klackalicu. 

Poenima Tavaresa i Hezonje poveo sa 55:58. Papapetru trojkom izjednačava 58:58. Tavares vraća - 58:60...

Igra Partizana je bila sve lošije organizovana, publika sve tiša. U prvih 20 minuta igrali su crno-beli bez izgubljene lopte, a u ovih 10 izgubili su čak pet.

Real je imao najveću prednost od pet poena - 58:63. Dao je Obradović tada šansu Tristanu Vukčeviću i pokušao da "iskombinuje" sa centrom. Obavio je mladi igrač svoj zadatak, ali se na dvominutni odmor otišlo sa minusom - 63:66.

Gos vraća Real na +5, ali Ledej i Egzum izjednačavaju na 68:68, a Vukčević prekida napad Reala. 

Uspevali su gosti zonskom odbranom da ograniče Partizanove zamisli... Madar i Ledej u svemu tome uspevaju da "čupaju" ekipu iz minusta - 72:72 bilo je na semaforu pet minuta pre kraja meča. 

Real sve vreme održavaju u dobroj igri Tavares i Hezonja - 72:75. Smajlagić i Madar su pokušali za tri, ali ništa se nije menjalo, dok Alen, posle faula Rodrigeza, nije stao na liniju slobodnog bacanja - 74:75... Iskusni Rodrigez je promašio trojku na drugoj strani, pa ga je kaznio Naneli u sledećem napadu i Partizanu vratio vođstvo - 77:75.

Digla se, konačno, i publika tada. Real je izgubio napad zbog faula Rudija Fernandeza u napadu. Minut i 30 sekundi bio je egal 77:77. 

Valter Tavares i Mario Hezonja igrali su više od 35 minuta.

Vilijams Gos, nekadašnji igrač crno-belog tima, pogađa trojku preko Egzuma 24 sekunde pre kraja za 77:80 što tera Obradovića da zove tajm aut pred novi napad Partizana.

Naneli je pokušao posle 13 sekundi i promašio, a Naneli potom napravio faul na Hezonji koji je pogodio oba bacanja - 82:77. Ledej je pogodio trojku tri sekunde pre kraja - 82:80, što je ostao i konačan rezultat na kraju. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()