Nema borbe za medalje: Mladi košarkaši izgubili u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Srbija će danas igrati prvi meč u razigravanju od 5. do 8. mesta protiv Japana

01.07.2023. 08:10
  • Podeli:
mladi košarkaši srbije u19 fiba-649fc51ea1340.webp Foto: FIBA

Mladi košarkaši Srbije, ekipa do 19 godina, poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Francuske 59:98 (17:27, 10:29, 12:27, 20:15) i neće se boriti za medalje.

Francuzi su od samog starta pokazali izabranicima Vladimira Đokića da nisu slučajno unapred proglašeni za najvećeg favorita za osvajanje zlata. Već u prvoj deonici su stekli dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku bila i veća od 50 poena. 

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Melvin Ažinka sa 23 poena, Zakari Perin je dao 18, Noa Penda 11, a Aleksandr Dam Sar 10.

Filip Borovićanin i Lazar Đoković bili su najefikasniji u Srbiji sa po 13 poena, a 11 je dodao Ilija Milijašević.

Srbija će danas igrati prvi meč u razigravanju od 5. do 8. mesta protiv Japana, selekcije koju je pobedila u grupnoj fazi takmičenja rezultatom 76:65.

Francuska će u polufinalu igrati protiv SAD, dok drugi polufinalni par čine Španija i Turska. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()