Nije mogao da odbije Željka i navijače: Smit otvorio dušu o dolasku u redove crno-belih

Hrvatski reprezentativac je uporedio i rad dva trenera, Željka Obradovića i Serđa Skariola

08.01.2024. 15:03
  • Podeli:
Jaleen Smith Džejlin Smit profimedia-65886e9b586af.webp Foto: Profimedia

Hrvatski košarkaški reprezentativac Džejlin Smit odomaćio se u redovima Partizana, a sada je navijačima i široj javnosti objasnio kako se prelazak dogodio i zašto je prešao u Beograd i pod vođstvo trenera Željka Obradovića. 

Smit je u Virtusu izgubio ulogu i minute, na svega dve utakmice bio je starter. Italijanski stručnjak Serđo Skariolo ga nije imao u planovima za dalji deo sezone, pa je košarkaš bio slobodan u izboru nove sredine. 

Počele su da kruže informacije kako su beogradski crno-beli zainteresovani za usluge koje Džejlin pruža, ali se inicijalna poteškoća javila u vidu agencije koja zastupa igrača. Međutim, kada ga je Željko pozvao nije bilo te prepreke koja mu je mogla stati na put. Smit je promenio agenciju, pa je tako sve bilo spremno za selidbu u Beograd. 

"Nisam igrao koliko sam mislio da ću da igram u Bolonji, izgubio sam mesto u rotaciji. To je bilo dobro mesto s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se žalim. Svi mi pomažu, prvi put sam usred sezone promenio klub", izjavio je Smit za Jutarnji list.

Hrvatski reprezentativac je potom uporedio rad dva trenera, Željka Obradovića i Serđa Skariola.

"Obradović je odličan, sve je puno lakše sa njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve da bude u redu, sam sam se u to uverio. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, dobro znaju šta žele, imaju dosta akcija i pravila u odbrani. I jedan i drugi idu od meča do meča sa velikim naglaskom na taktiku", dodao je košarkaš Partizana.

FOTO: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Smit se osvrnuo i na nedavni meč 19. kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana (88:72).

"Partizan je pobedio Zvezdu na prva dva meča u ovoj sezoni, a oni su hteli da nam se revanširaju za te poraze. Pogađali su iz svih pozicija, igrali su dobro, ali ponovo ćemo igrati protiv njih krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera u Srbiji je sjajna, košarka je najverovatnije prvi sport u državi. Znao sam i pre dolaska da su navijači Partizana fantastični. Sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam u Partizan i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim sa najboljima, da napredujem svaki dan i da to dalje nosim sa sobom", naveo je Smit.

Profesionalnu karijeru je započeo u 2. nemačkoj ligi, zatim je prešao u ekipu Ludvigsburga. Evroligašku šansu je dobio u Albi iz Berlina u kojoj je proveo dve sezone i ostavio veliki trag. Dobre evroligaške partije je nagradio prelaskom u Virtus u kojem se nije najbolje snašao.   

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()