Obradović kao da je sam u apelu na fer navijanje: Rekao šta je imao i napustio konferenciju

Dokle je košarka u Srbiji stigla kad najtrofejniji trener preklinje za sportsku atmosferu

20.06.2023. 23:22
  • Podeli:
Željko Obradović Duško Ivanović profimedia-6490014e43790.webp Foto: Profimedia

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je razočaran posle četvrte utakmice finalne serije ABA lige. Jeste njegov tim izgubio od Crvene zvezde (56:68), ali to je samo kratko bila tema njegovog obraćanja. 

"Mislim da smo bili strašno nervozni u prvom poluvremenu. Možda i najgora utakmica u tom smislu. Zahvaljujući velikom broju izmena u drugom poluvremenu smo uspeli da priđemo, imali i šansu, ali... Evo, sad pre nego što smo počeli (ovo obraćanje), pogledao sam malo neke detalje, to je skandal šta se dešavalo... Mnogo sam srećan što ćemo igrati 5. utamicu u našoj hali, pred našim navijačima, koje molim da poštuju sve ljude iz Zvezde koji dođu, a na prvom mestu igrače i stručni štab. I nadam se da ćemo posle te pete utakmice imati priliku da opet razgovaramo o košarci,", izjavio je Obradović.

Trener Partizana je dobio pitanje o očekivanjima u majstorici. Kratko je odgovorio da bi "voleo da pobedi onaj ko tada bolje igra košarku bez uplitanja sa strane" i podsetio novinara da ga je u "Areni" pitao da li je video šta se dešava oko terena, ali ga isto to nije pitao u "Pioniru".

Ozbiljan govor Željka Obradovića

"Ima još jedna stvar koju bih da podelim sa vama. Vi ste me, mladi kolega, prošli put pitali da li sam čuo nešto, kada smo mi bili domaćini, a da li ste vi danas čuli nešto?  Čuli ste? A nekako ste baš tada pitali, a večeras ovde nećete. Samo sekund, samo sekund... Pa ću da vam kažem. Ja sam gledao pre jedno 15-ak dana NBA utakmicu ovog malog Nikolu Jokića, pošto ga svi volimo i uživamo u njegovoj igri. I onda sam posle našao neki kanal gde je bila utakmica iz 1987, dva finala, Partizan - Crvena zvezda u "Hali sportova", a onda druga ovde u "Pioniru". Tad su na obe utakmice pristuvovali navijači Zvezde i Partizana, pola-pola. Tada se skandiralo "Titula Beogradu". I jedni u drugi su na jedan fin, kulturan način navijali", rekao je Obradović vrlo emotivno...

I nastavio:

"Šta se desilo? O čemu se radi ovde? Ima li nekih ljudi koji su ekspreti da nam objasne, gde smo mi otišli, kao ljudi? Ja gledam danas, kada dolazi naš autobus. Dete ide s majkom i ocom i pokazuje srednji prst i pljuje autobus, a majka se smeje. Zaista bih voleo, mnogo bih voleo da ne dođemo ni u jednom trenutku u takvu situaciju na sledećoj utakmici. I molim navijače Partizana, preklinjem ih da se ponašaju fer i sportski, da se igra košarka. To zaslužuju igrači i Partizana i Crvene zvezde. Preklinjem ih. A rekao sam već, vi imate pero, vi treba da pišete, i kada postavljate pitanje, da ga postavljate i na jednom i na drugom terenu. Ovde je gospodin delegat utakmice, on je zapisao sve šta je bilo. Na prve dve utakmice u hali Partizana su pala dva novčića i jedan upaljač. I to sve stoji zapisano. Ja se nadam da neće ni to da bude više i molim Boga da ne bude tako, molim navijače Partizana da ne bude tako. Jer, ponavljam da igrači Partizana i Zvezde zaslužuju da se priča samo o košarci", rekao je između ostalog Obradović i napustio konferenciju za novinare.

Peti, odlučujući meč serije, za titulu regionalnog šampiona, igraće se u četvrtak od 20.30.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()