Obradović: Partizan i Zvezda zaslužuju stalno mesto u Evroligi

Poenta je rasteretiti igrače pred duplo kolo, kaže trener Partizana

03.12.2023. 08:15
  • Podeli:
kk partizan - kk crvena zvezda, aba liga, košarka, večiti derbi - foto tanjug vladimir šporčić (1)-6540d6a71ebcc.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je, posle ubedljive pobede nad FMP Železnikom (105:61), da je ekipa igrala izuzetno ozbiljno od početka do kraja i dodao da je važno što je neke igrače odmorio i raspodelio minutažu pred narednu nedelju i duplo kolo Evrolige.

Apostrofirao je Obradović značaj raspodele minutaže u ekipi pred teške mečeve protiv Monaka (utorak) i Olimpije iz Milana (četvrtak).

"Nedostajala su nam četiri igrača, Frenk Kaminski je dobio udarac protiv Panatinaikosa, probleme imaju i Danilo Anđušić i Pi Džej Doužer, a duže je van stroja Uroš Trifunović. Zbog toga je bilo izuzetno važno da raspodelimo minutažu i rasteretimo igrače pred teške izazove u Evroligi", dodao je Obradović.

Partizan najgledaniji

Na pitanje novinara o proširenju Evrolige i ulasku Dubaija u elitno takmičenje, što bi moglo da ugrozi pozicije Partizan i Crvene zvezde kao učesnika, Obradović je dao zanimljiv odgovor.

"Mogu samo da kažem da sam apsolutno siguran da i Partizan i Crvena zvezda zaslužuju da budu stalni učesnici Evrolige, svaka utakmica u Beogradu to dokazuje. Što se tiče Partizana, znam da smo prošle sezone bili najgledaniji tim na domaćem terenu, a putem TV samo je Real bio gledaniji od nas i to samo zato što je igrao Fajnal-for", zaključio je Obradović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()