Obradović: Zalaganje na treningu je jedino merilo za igru, pasoši me ne zanimaju

Svi će tokom sezone imati dovoljno prostora da igraju, ali minutaža od njih zavisi, rekao je trener Partizana

13.10.2022. 11:55
  • Podeli:
Tristan Vučković-1665654898050.webp Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana idu na novo gostovanje u Evroligi, a tek se igra 2. kolo. Nakon teškog poraza u Berlinu protiv Albe (100:84) sledi meč u Vitoriji, gde crno-bele čeka Baskonija (petak, 20:30). 

Trener Željko Obradović ne osvrće se na prošlu nedelju, nego gleda napred i na put je poveo istih 13 igrača koje je vodio i u Nemačku jer veruje da je svako od njih izvukao lekciju sa premijere i zna šta ne treba činiti.  

"Ja sam rekao i ponoviću, ne zanima me da biram igrače po pasošu koji ima. Jedino merilo za igru kod mene je kako se igrač pokaže na treningu i na terenu tokom utakmice. To određuje koliko će ko minuta provesti na terenu", rekao je Obradović pred put u Španiju.

Raspored je svake nedelje gust i utakmice se igraju na svaka tri dana, a tu su i putovanja pa je vremena za pripreme malo. 

"Uvek vodim računa šta je ispred nas - utakmica u petak, nedelju, utorak, četvrtak. Svi će tokom sezone imati dovoljno vremena i prostora da se naigraju, ali od njih zavisi koliko će igrati", rekao je Obradović posle poslednjeg treninga u Beogradu.

Svi u Partizanu očekuju u Vitoriji bolju partiju nego u 1. kolu protiv Albe.

"Baskonija je odigrala izvanrednu utakmicu u 1. kolu Evrolige protiv Valensije. Skautirali smo to i sve što su igrali u poslednje vreme u španskom prvenstvu. Izgubili su sada od Tenerifa, a imali su dobijenu utakmicu. Naša želja i ambicija je da izgledamo bolje nego na utakmici protiv Albe. Počinjemo sa odbranom, moramo da budemo agresivniji, odatle sve počinje i tu se završava", izjavio je Željko Obradović.

Krilo crno-belih Tristan Vukčević, mladi igrač koji se kalio u Real Madridu, kaže da mu je motiv pred svaku utakmicu i svako gostovanje isti, bez obzira na to ko je protivnik. Svestan je da u ovom meču, ali i u svakom narednom, odbrana mora da bude mnogo bolja nego u Berlinu. 

"Baskonija je dobra ekipa, moramo da uđemo čvrsto u utakmicu. Moramo da budemo mnogo bolji u odbrani i pokažemo da možemo mnogo bolje u odnosu na meč sa Albom", rekao je Vukčević.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()