Pocekov spisak: Oni se bore u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Italija će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Portoriku, od 2. do 6. jula

24.06.2024. 08:50
  • Podeli:
Tan2023-09-0517402492_9 djanmarko poceko AP PhotoMichael Conroy foto-64f77094e812e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Selektor Italije Đanmarko Poceko saopštio je danas konačan spisak od 12 košarkaša na koje će računati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Na spisku su: 

Marko Spisu, Niko Manion, Avudu Abas, Stefano Tonut, Danilo Galinari, Nikolo Meli, Đampaoli Rići, Đordano Bortolani, Guljelmo Karuzo, Ahile Polonara, Alesandro Pajola i Džon Petrućeli. 

Italija će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Portoriku, od 2. do 6. jula.

Popularni "Azuri" su u grupi B gde su još Portoriko i Bahrein, dok su u grupi A Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače.

Po dve prvoplasirane selekcije će u polufinale, a pobednik turnira će na Olimpijske igre. 

Ukoliko se plasira na Olimpijske igre, Italija će u Parizu igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Srbijom i Južnim Sudanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()