Počela ABA liga: Hrvatski derbi na startu pripao Zadru

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi Zadra bio je bivši košarkaš Partizana Amar Gegić

21.09.2024. 09:07
  • Podeli:
PXL_200924_120907826 cibona zadar Igor SobanPIXSELL-66ee6ef0ca13e.webp Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ekipa Zadra slavila je na gostovanju kod Cibone rezultatom 69:87 u prvoj utakmici prvog kola regionalne ABA lige.

Zadrani su u gostima pobedom započeli takmičenje u novoj, proširenoj ABA ligi.

Zadar je dvocifrenu prednost napravio već u prvoj četvrtini. Posle 10 minuta igre vodili su gosti sa 27:17.

Cibona je u drugoj četvrtini zaigrala bolju odbranu, uspela je da dođe do lakših poena, pa je smanjila zaostatak na 42:40 do poluvremena.

Nije domaći tim uspeo da održi ritam i u trećem periodu, koji je ponovo ubedljivo pripao Zadru. Gosti su ponovo odigrali izuzetno na obe strane terena što im je donelo čak 13 poena razlike u periodu - 23:10.

Zadar je u poslednjih 10 minuta odigrao koliko mu je bilo potrebno da utakmicu mirno privede kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi Zadra bio je bivši košarkaš Partizana Amar Gegić sa 30 poena, pratio ga je Mazalin sa 14. Kod Cibone Džok i Ročak su ubacili po 18 poena.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()