Priznanje legendi: Bruklin u januaru naredne godine povlači dres Vinsa Kartera

Osim za Netse, čuveni košarkaš je igrao još i za Orlando, Finiks, Dalas, Memfis, Sakramento i Atlantu

19.09.2024. 20:24
  • Podeli:
vins karter, 22 jan 2020 - profimedia-0494332295-66ec67f346231.webp Foto: Profimedia

Košarkaški klub Bruklin saopštio je da će 25. januara naredne godine uoči meča protiv Majamija povući dres sa brojem 15, koji je u redovima Netsa nosio Vins Karter.

Karter (47) je od 2004. do 2009. godine igrao za tadašnje Nju Džersi Netse. On je u proseku beležio 23,6 poena i imao je 5,8 skokova i 4,7 asistencija po utakmici.

"Karter je mnogo doprineo ovoj organizaciji na terenu i van njega. On je važan deo istorije franšize Netsa", rekao je, između ostalog, direktor Bruklin Netsa Džo Cai.

Karter je i vlasnik rekorda franšize po broju postignutih poena u jednoj sezoni. On je u sezoni 2006/2007. postigao 2.070 poena. 

Karter je NBA karijeru počeo u Torontu, a osim Netsa igrao je još i za Orlando, Finiks, Dalas, Memfis, Sakramento i Atlantu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()