Prvi večiti derbi ove sezone u ABA ligi: Crvena zvezda pred novim izazovom

Crvena zvezda i Partizan sastaće se u ponedeljak u prvom derbiju u ABA ligi

27.11.2022. 12:03
  • Podeli:
Zvezda Asvel 1_KKCZ-1668717565263.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Partizan u ponedeljak od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" u prvom večitom derbiju ove sezone.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa učinkom 5-1, dok su crno-beli lideri na tabeli regionalnog takmičenja i jedina su neporažena ekipa 7-0.

U pitanju je utakmica osmog kola ABA lige, a glavni sudija utakmice biće slovenački sudija Damir Javor

Na njegovu arbitražu u prošlosti brojne pritužne su imale "Delije", a on je u petak bio u centru pažnje zbog isključenja Miloša Teodosića, koje je plejmejkera Virtusa dovelo na ivicu nervnog sloma.

Drugi i treći sudija će da budu Josip Radojković i Marko Mustapić, dok će ulogu delegata da obavlja Milan Krneta.

Sadašnji treneri košarkaški klubova Crvene zvezde i Partizana, Duško Ivanović i Željko Obradović prvi put su bili međusobni protivnici u sezoni 2002/2003. Naravno, kao šefovi struke klubova koje su vodili.

Od tada je Obradović zabeležio 14 pobeda, a Ivanović je trijumfovao četiri puta.

U Evroligi bilans je 11:4 za Obradovića, dok je u turskom prvenstvu takođe više uspeha imao aktuelni trener Partizana (3:0). 

Njihov poslednji međusobni susret datira iz sezone 2019/2020.

Od dolaska novog trenera, Duška Ivanovića, crveno-beli su vezali nekoliko pobeda. 

Prvi večiti derbi u sezoni i to u ABA ligi za crveno-bele dolazi u gotovo idealnom trenutku, a na njega se naslanja i odličan raspored u Evroligi koji će trofejni klub do kraja godine gotovo sve vreme držati kod kuće. Napustiće Beograd samo za gostovanje Olimpijakosu, ali će ugostiti Virtus, Žalgiris, Milano i Barselonu. 

Istovremeno, iza crno-belih su dva vezana poraza na španskoj turneji, što nije neka velika briga, koliko ih je zabolela nova povreda Alena Smailagića. Ako je potrebno podsećati, tek što se vratio na teren posle višemesečne pauze, mladi centar je povredio prst na ruci, novih šest nedelja će biti van terena.

Baš kao i Balša Koprivica, dok je Aleksa Avramović najbliži povratku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()