Prvo slavlje u Kaunasu: Trijumf košarkaša Partizana protiv Žalgirisa

Najefikasniji u timu Partizana bili su Janis Papapetru, sa 17 poena i četiri skoka, i Matijas Lesor, sa 14 poena i šest skokova, dok se sa 17 poena u domaćoj ekipi istakao se Brazdeikis Ignas

03.02.2023. 21:18
  • Podeli:
Partizan_Rade Prelić Tanjug-63d98026bdb74.webp Foto: Rade Prelić / Tanjug

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Žalgirisa 88:74 (26:15, 21:15, 14:24, 27:20) u okviru 23. kola Evrolige.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Janis Papapetru sa 17 poena i četiri skoka, dok je Matijas Lesor dodao 14 poena i šest skokova. U domaćoj ekipi istakao se Brazdeikis Ignas sa 17 poena.

U prvom meču ove sezone, "crno-beli" su u Beogradu savladali ekipu Žalgirisa rezultatom 87:76.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, agresivnom odbranom nije dozvoljavao protivniku da lako dođe do koša. Košarkaši Žalgirisa nisu mogli da pogode šuteve sa distance, dok su "crno-beli" sa linije za tri poena kažnjavali lošu odbranu domaćih. U drugoj četvrtini igrači Partizana su se još više rastrčali i kroz tranziciju prednost je samo rasla. Istakao se Ledej sa pametnim potezima, kao i Lesor kojeg domaći košarkapi nisu mogli da sačuvaju pod košem.

U trećoj deonici došlo je do pada u igri gostiju što su košarkaši Žalgirisa iskoristili. Domaćim igračima je proradio šut sa distance, dok su u odbrani zaigrali vrlo agresivno. Niko u Partizanu nije bio raspoložen u napadu, pa se prednost "crno-belih" smanjivala. Na kraju košarkaši Žalgorosa su treću četvrtinu dobili sa deset poena razlike. Poslednja četvrtina donela je bolju igru Partizana prvo u napadu, dok su u odbrani korigovali skok. Raspoložen je bio Smailagić sa linije za tri poena, dok je Naneli u prelomnim momentima donosio poene svom timu.

Partizan je trenutno osmi na tabeli Evrolige, dok je Žalgiris na desetom mestu. U narednom kolu košarkaši Partizana gostuju Bajernu, dok litvanska ekipa dočekuje Baskoniju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()