Raspored Evrolige: Zvezda i Partizan igraju derbi u oktobru i januaru

Klubovi u elitnom takmičenju dobili su svoje satnice

18.07.2023. 10:31
  • Podeli:
Koš i lopta -640b1a830674b.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Evroliga je objavila raspored utakmica za sezonu 2023/24. Košarkaši Partizana na startu Evrolige gostovaće Makabiju 5. oktobra, dok će Crvena zvezda istog dana dočekati Asvel (19.00).

Prvi srpski derbi je na programu u 5. kolu 26. oktobra (20.30), kada će Partizan dočekati Zvezdu, a drugi 4. januara 2024. godine (20.00) kada će domaćin biti crveno-beli. 

Tog 4. januara igraće se i košarkaški El klasiko: Barselona će ugostiti Real Madrid od 20:45.

Od 1. kola biće uzbudljivo jer po rasporedu igra se grčki derbi: Panatinaikos dočekuje Olimpijakos. Ova utakmica privućiće posebnu pažnju zbog prelaska Kostasa Slukasa iz jednog u drugi tim. 

U 1. kolu se sastaju i nemački rivali: Alba ide u goste Bajernu. Real Madrid u odbranu titule kreće iz Vitorije, što će obeležiti španski derbi.

Ligaški deo takmičenja završava se 11. i 12. aprila, kada Zvezda gostuje u Istanbulu, Anadoli Efesu, a Partizan dočekuje Valensiju

Fajnal-for na programu je od 24. do 26. maja u Berlinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()