Real Madrid mora biti dočekan u miru: Navijači smislili dobrodošlicu za Špance

Ono što se desilo u Madridu ne sme da se ponovi nikada više, smatra Kevin Panter

02.05.2023. 10:00
  • Podeli:
Grobari Arena-6450de324210c.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Košarkaši Partizana su, već, pokazali ove sezone da su neverovatan tim koji je razbudio Evroligu. O Željku Obradviću se, neprestano, širom Evrope pričaju priče o svim njegovim velikim delima... A ono što je, ovih dana, najviše vredno pomena jesta uticaj tog trenera crno-belog tima na publiku, koja mu bezrezervno veruje i kao da želi da mu se oduži za svaku radost koju joj je doneo prethodnih meseci. 

Euforične emocije posle opšte tuče igrača Reala i Partizana u Madridu, na drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige, su splasle pred treći susret dva tima u Beogradu (utorak, 20:30). Trener Željko Obradović je, od prvog minuta, apelovao na navijače da se strasti smire i da Španci u Srbiji budu dočekani u miru. 

I o tome nije govorio samo trener Partizana, nego i svako ko poznaje sport i kome je do sporta stalo. 

"Sada treba da se dovrši posao i nastavi istim ritmom kao u Madridu. Prvo da smirimo strasti. Razumem, svi smo s jedne strane razočarani onim što se desilo, ali smo i uzbuđeni zbog dva brejka. To što je Partizan uradio tamo ne smemo nikako da širimo van okvira košarke. Obradović ima neverovatan uticaj na navijače i verujem da će sve biti kako treba", rekao je posle prekinute utakmice u Madridu Nikola Lončar.

I Kevin Panter se obratio na ovu temu:

"Naš tim ove godine ima istorijske rezultate nadam se da smo sposobni da završimo sezonu na terenu. Svi učimo iz grešaka. Već smo pričali sa nekim igračima Real Madrida posle utakmice i svi želimo da budemo sigurni da se indicent kao ovaj neće ponoviti nikada više. Molim naše navijače da nam pomognu da situacija ne eskalira i da pokažemo ko smo i da kao klub presentujemo najbolji mogući stav u Beogradu", napisao je Panter koji je jedan od kažnjenih igrača.

Navijači se organizuju da ne bude problema

Ono što najviše raduje jeste odluka navijača Partizana da poslušaju Obradovićev predlog i da ne iskale frustracije sa tribina na teren, odnosno da ne pređu granice sportskog ponašanja. Bar je dogovor među Grobarima da igrače Real Madrida, u "Štark areni" dočekaju u potpnoj tišini, sa okrenutim im leđima i da im tako neverbalno pokažu šta misle o njihovim provokacijama. 

Partizan vodi u plej-ofu sa 2:0 protiv Real Madrida i fali mu jedna pobeda do plasmana na Fajnal for Evrolige u Kaunasu. Na utakmici u Beogradu crno-beli biće bez pomoći najjačeg pokretača na prethodna dva susreta Kevina Pantera, ali i bez centra Matijasa Lesora koji su suspendovani zbog tuče u Madridu. Iz istoh razloga gosti će biti bez pomoći Jabuselea i Deka, dok će im se u tim vratiti oporavljeni Tavares.

Međutim, na strani Partizana je tradicija - niko nikada do sada nije uspeo da napravi preokret od -2 i plasira se na završni turnir.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()