Savić spreman za sastanak u aprilu: Partizan ispunjava sve uslove za A licencu Evrolige

Znamo samo za Dubai dobija mesto, a ima još mnogo konkurenata, kaže direktor Partizana

02.02.2024. 12:38
  • Podeli:
Zoran Savić-64c78018002fa.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell

Sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, veruje da klub koji predstavlja ispunjava sve kriterijume za višegodišnju A licencu Еvrolige.

Svi se spremaju za važan sastanak koji je zakazan u aprilu posle kog bi trebalo da bude poznato da li će neki od srpskih klubova postati član elitnog takmičenja na duži period.

Sudeći prema rečima Savića, koji je o aktuelnoj situaciji govorio za litvanski portal "Basket njuz", Partizan ispunjava sve uslove za dobijanje A licence.

"Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Problem je što klubovi imaju moć. Nije kao pre sedam godina ili sa Đordijem Bartomeuom. Pokušavaju da donesu najbolje stvari svake godine, a mora da se razmišlja o periodu od 10 godina. U aprilu, moraju da vide šta žele u budućnosti jer imaju klubove kao što su Partizan, London, Pariz i Dubai. Gde žele da se šire? Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne mogu da izgub ovaj region. Novac je svima bitan, ali da imaš i novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period. Znamo samo za Dubai dobija mesto, ali niko ne zna da li će ući sledeće sezone ili one tamo...", rekao je Zoran Savić i nastavio o onome šta je Partizan uradio: 

"Mi ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ da stvari krenu na bolje. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar je da  pokušavamo da smanjimo doprinose prema države i da svake sezone sami zaradimo više novca".

Primer turski Efes

Savić veruje da se najveća snaga srpskog kluba krije u navijačima.

"Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Еfesu, bilo je dosta malo mladih ljudi u publici. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam tamo 1999. godine i sećam se da sam video mnogo dece. Pitao sam ljude iz Еfesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista ona deca koja su porasla i sada kupuju karte", rekao je Zoran Savić za poemnuti portal tome dodao da na "utakmicu Partizana uvek dođe između 600 i 800 mališana".

Partizan aktuelnu sezonu u Еvroligi igra kao vlasnik vajld karte koju je zaradio osvajanjem ABA lige, a naredni period je pun nesigurnosti kada je reč o srpskim klubovima i nastupom u elitnom evropskom takmičenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()