Španci protiv Francuske za titulu prvaka Evrope

U polufinalnom meču sa nekoliko preokreta, reprezentacija Španije pobedila je domaćina Nemačku sa 96:91

17.09.2022. 09:39
  • Podeli:
Španija Njemačka_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, nakon što je sinoć u Berlinu savladala domaćina Nemačku rezultatom 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 29:20).

U meču sa nekoliko preokreta, Španci su do ključne prednosti došli početkom poslednje četvrtine i uspeli da je sačuvaju do kraja meča.

Najefikasniji u španskom timu bio je Lorenzo Braun sa 29 poena, uz šest asistencija, Vili Hernangomez postigao je 16, a njegov brat Huančo 13 poena.

Denis Šreder je za nemački tim ubacio 30, a Franc Vagner i Andreas Obst po 15 poena.

Španija će u nedelju od 20.30 sati igrati u finalu sa Francuskom, dok će se Nemačka od 17.15 sati za bronzu boriti protiv Poljske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()