Srbi svedoci žestokih sukoba u NBA ligi: Sevale opake reči i varnice - Micić doživeo krvavu povredu

Teška noć za srpske košarkaše

24.02.2024. 10:02
  • Podeli:
Vasilije Micic AP PhotoGodofredo A. Vásquez_tanjug-65d9aa4f75564.webp Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez/Tanjug

Uzbudljivo veče u NBA ligi, kako zbog rezultata tako i zbog sukoba među igračima koji je viđen na dva meča, a čiji su protagonisti bili i srpski košarkaši. Naime, krilni centar Majami Hita Nikola Jović je prisustvovao metežu koji je nastao u poslednjoj deoni meča sa Nju Orleans Pelikansima, nakon što je na nekošarkaški način Kevin Lav pokušao da zaustavi Zajona Vilijamsona. Dok je sa druge strane, bek Šarlot Hornetsa u porazu od Golden Stejt Voriorsa, Vasilije Micić doživeo povredu usled koje je nastalo krvarenje kada ga je prilikom prodora snažno udario Mozes Mudi.

Košarkaš Majami Hita Džimi Batler je imao 23 poena i devet skokova pre nego što je poslat u svlačionicu, zbog učešća u metežu koji je nastao u četvrtoj četvrtini, a Majami je savladao Pelikanse sa 106:95 pred neprijateljski nastrojenom publikom.

Prašina se podigla kada je centar Hita Kevin Lav pokušao da zaustavi Zajona Vilijamsona, a tom prilikom je igrač Nju Orleansa završio na parketu.

Srpski košarkaš Nikola Jović je na terenu proveo skoro 21 minut, a za to vreme ubacio jednu trojku, upisao je još tri skoka i dve asistencije za Majami.

Rezervista Majamija Tomas Brajant, zajedno sa igračima Pelikansa Hozeom Alvaradom i Nadžijem Maršalom, takođe je izbačene posle okršaja na terenu. Čak je nekoliko navijača izvedeno iz sale, jedan od njih nakon što je gađao igrače Hita.

Majami je upisao treću pobedu zaredom i sa skorom 31-25 je na osmom mestu Istoka. Nju Orleans je poražen posle četiri vezana trijumfa, sa učinkom 34-23 je peti na Zapadu.

Standings provided by Sofascore

Okršaj braće Kari

Stef Kari je imao 15 poena i pet asistencija u direktnom duelu sa bratom Setom, a Golden Stejt Voriorsi su pobedili Šarlot Hornetse sa 97:84.

U toku drugog poluvremena nastradao je Vasilije Micić kada ga je prilikom prodora Mozes Mudi snažno udario po glavi, pa je usled udarca srpski košarkaš počeo i da krvari.

Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez/Tanjug

Takođe je i na ovoj utakmici bilo veoma uzbudljivo, naročito u samoj završnici. Na 10,9 sekundi do kraja izbio je sukob na terenu - Lester Kinones iz Golden Stejta je izbačen zajedno sa Grantom Vilijamsom iz Šarlota. Napadač Hornetsa Majls Bridžis dobio je tehničku grešku.

Vasilije Micić je u poraženom timu za 22 minuta postigao 10 poena – uz šut iz igre četiri od 13, imao je i tri asistencije.

Golden Stejt je sa trećom pobedom u nizu sada na skoru 29-26 i zauzima deseto mesto na Zapadu. Hornetsi su sa 14-42 na 13. poziciji na Istoku. 

Rajakovići puleni bolji od Bogdanovićevih

Imanuel Kvikli je pogodio šest trojki, a sa 24 poena je predvodio Toronto Reptorse do druge uzastopne poebede od Ol-star pauze. Ekipa Darka Rajakovića je sa 123:121 slavila nad Atlanta Hoksima.

"To su samo dve utakmice, ali ono što mi se zaista sviđa u ovoj grupi je zajedništvo. Momci zaista uživaju što su jedni sa drugima i takmiče se kao tim" rekao je Rajaković.

"Sve u svemu, uradili smo zaista dobar posao na Tre Jangu, nismo mu dozvolili da postigne veliki broj koševa i da dođe do svojih pozicija", zaključio je Rajaković.

Jang je meč završio sa svega 11 poena – uz šut iz igre četiri od 13. U poraženom timu najbolji je bio Dežonte Marej sa 24 poena i 10 skokova, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 14 poena – uz šut iz igre pet od 17, tri od 11 za tri poena.

Atlanti je ovo bio treći uzastopni poraz, a sa skorom 24-32 trenutno se nalazi na desetom mestu na Istoku. Toronto je sa 21-36 na 12. poziciji.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()