Srbija na korak do Svetskog prvenstva, ali nema igrača

Selektor Srbije Svetislav Pešić na megdan sa Grčkom, u poslednjem prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo,

21.02.2023. 09:11
  • Podeli:
Nemanja Nedović-63f1d3ba07dc2.webp Foto: Dimitrije Nikolić/Tanjug

Selektor Srbije Svetislav Pešić za megdan sa Grčkom, u poslednjem prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ne može da računa na igrače iz evroligaških klubova Crvene zvezde i Partizana, ali ni na košarkaše Bajerna, Efesa i Fenerbahčea, koje je ranije imao na spisku. Inače Srbiji je potrebna još jedna pobeda da bi izborila mesto na Mundijal 2023, a prvu utkamicu u Atini igra protiv seklekcije Dimitrisa Itudisa koja je izborila plasman na svetsku smotru u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U sastvu Srbije neće biti: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović (Partizan), Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Luka Mitrović (C. zvezda), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern), Vasilije Micić (Efes).

Razlog za ovo "cepanje" tima jesu evroligaški mečevi, a neki ih igraju i u petak 24. februara kada je zakazana i duel Srbija - Grčka u Atini. 

Ukoliko Srbija izgubi taj meč, svi pomenuti igrači će biti u sastvu za duel sa Velikom Britanijom koji se igra 27. februara u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()