Srbija poražena u Atini, poslednju šansu traži u Beogradu

Najveća razlika tokom meča za Grčku bila je četiri poena, a plus pet razlike je usledio u zadnjim sekundama

24.02.2023. 20:13
  • Podeli:
Ognjen Jaramaz-63f90fe8bd3fa.webp Foto: FIBA

Bolan poraz Srbije u Atini. Košarkaši Srbije poraženi su od Grčke u dramatičnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - posle produžetka bilo je 97:92 (8:15, 22:24, 25:23, 25:18, 17:12) . Grčka je ovom pobedom potvrdila plasman na Mundobasket, a Orlovi će još jednu priliku, poslednju, imati u ponedeljak u Beogradu, protiv reprezentacije Velike Britanije

Pričaće se dosta o tome da li su sudije pogurale domaćina do pobede ili je to ipak nemoguće.

Tojka Dejan Davidovca, 7,5 sekundi pre kraja meča, dala je nadu Srbiji jer se stiglo na poen razlike 93:92. Odmah je napravljen dogovoreni faul, ali su sudije pregledale snimak i dosudile nameran faul što je Grke, sa linije slobodnih bacanja, odvelo do 95:92, a potom im je dodeljen i novi napad. 

Jeremić je odmah pravio novi faul i to na Rogalopulosu najefikasnijem igraču Grčke - 97:92. Za poslednji napad Srbije ostalo je još 5,6 sekundi do kraja, ali je plus 5 bilo nedostižno.

Stefan Jović je ranije od ostalih napustio teren jer je osetio bol u laktu. U timu Srbije, bez iskusnog plejmejkera, nestalo je kreativnosti, prodornosti, igra se svela na Nikolu Milutinova i Grci su to iskoristili.

Srbija se dobro nosila u prvom poluvremenu, i dobrim delom treće četvrtine, a umesto sa 10 poena prednosti da ode na dvominutni odmor dozvolila je Moraitisu da joj da trojku sa celog terena i zamrzne joj samopouzdanje. 

Poslednja deonica je bila u rukama Orlova, ali je šut za pobedu promašio Ognjen Jaramaz pa se otišlo u produžetak koji su Grci, uz pomoć navijača, iskoristili da slave. 

Na kraju Nikola Milutinov postigao je 24 poena za Srbiju, Dejan Davidovac 11, Dušan Ristić 10.

Kod Grčke Nikos Rogalopulos ubacio je 28 poena, od čega tri trojke u produžetku, a Dimitris Moraitis 23 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()