Srušili Brazil za polufinale: Ameri zakazali duel sa Srbijom, Durent ušao u istoriju

Novi duel Srbije sa "Drim-timom"

06.08.2024. 23:17
  • Podeli:
KOSARKASKA REPREZENTACIJA AMERIKE REUTERS-66b291b23244d.webp Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija SAD-a je opravdala ulogu apsolutnog favorita. Savladali su Brazil rezultatom 122:87 i zakazala polufinalni duel sa Srbijom, koji će se igrati u četvrtak.

Amerikanci su brzo postavili stvari na svoje mesto, već posle 10 minuta je bilo 33:21, a na poluvremenu ubedljivih 63:36.

Tu je bio kraj za Brazil, a olimpijski šampioni su u nastavku rutinski odradili posao i sa manje od "pola gasa" povećali prednost i došli do novog polufinala na Igrama.

Kevin Durent je postao najbolji strelac u istoriji američke reprezentacije.

On je ubacio 11 poena, a bilo mu je potrebno šest da postane rekorder.

Najefikasniji kod pobednika bio je Devin Buker sa 18 poena, Entoni Edvards je dodao 16, a Džoel Embid 14.

Entoni Dejvis je upisao 13, a Lebron Džejms 12 poena.

Kod Brazila, 28 poena Partizanovog centra Bruna Kabokla. De Paula je imao 15 poena, a Zvezdin plejmejker Jago je upisao osam poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()