Sudanci postavili rekord protiv "drim tima": Dominacija Partizanovog pojačanja

Imali su košarkaši Južnog Sudana do kraja meča dva šuta za pobedu ali su promašili

21.07.2024. 08:30
  • Podeli:
DZONS AP PhotoKin Cheung-669ca7380ef8d.webp Foto: AP PhotoKin Cheung

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su velikim preokretom u drugom poluvremenu Južni Sudan rezultatom 101:100 u jednoj od poslednjih proba pred Olimpijske igre. 

U duelu rivala Srbije na Olimpijskim igrama Južni Sudan je odigrao fenomenalno prvo poluvreme u Londonu i posle 20 minuta igre vodio je 58:44, ali nije uspeo da održi taj nivo igre u nastavku. 

Amerikanci su predvođeni Lebronom Džejmsom napravili veliki preokret, ali su na kraju mogli da dovedu pobedu u pitanje. 

Dva minuta i 54 sekunde pre kraja Amerikanci su poveli 99:92 i delovalo je da je utakmica rešena. 

Usledila je serija Južnog Sudana 8:0 i 20 sekundi pre kraja bilo je 100:99 za afričku selekciju. 

Osam sekundi pre kraja najbolji strelac utakmice Lebron Džejms, posle soloprodora, vraća Amerikancima vođstvo - 101:100.

Imali su košarkaši Južnog Sudana do kraja meča dva šuta za pobedu, ali su i Karlik Džons i Venjen Gabrijel promašili.

 Lebron Džejms je predvodio Amerikance do pobede sa 23 poena i po šest skokova i asistencija, Entoni Dejvis je dao 15 poena uz 11 skokova, Džoel Embid 14 poena i sedam skokova, Stef Kari 12 poena, a Entoni Edvards 11. 

Kevin Durent ni na ovom meču nije ulazio u igru, iako je od petka počeo da trenira sa ekipom.

Karlik Džons, koji se pominje u medijima kao pojačanje Partizana, ostvario je tripl dabl uprkos lošem procentu šuta iz igre (7/19 za dva, 0/2 za tri). 

Džons je postigao 15 poena i imao po 11 skokova i asistencija za ukupan indeks korisnosti 23, a igrao je 32 minuta. 

Marijal Šajok je bio najefikasniji u Južnom Sudanu sa 25 poena, Džej Ti Tor je dao 14, a 11 Venjen Gabrijel.

Košarkaši SAD i Južnog Sudana igraće novi meč već za 11 dana, u Lilu, na Olimpijskim igrama, pošto su rivali u grupi C, u kojoj su još i Srbija i Portoriko. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()