Tampere je domaćin grupne faze Evrobasketa 2025.

Utakmice će biti odigrane u dvorani od 11.000 ljudi, koja je otvorena 2021. godine

06.03.2023. 11:47
  • Podeli:
eurobasket-2025-fiba.jpeg

Finski Tampere biće jedan od četiri grada domaćina grupne faze Evropskog prvenstva u košarci 2025. godine, koje zajednički organizuju Finska, Letonija, Poljska i Kipar, saopštio je evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Utakmice će biti odigrane u "Tampere Dek areni", koja je otvorena 2021. godine. Finska će drugi put u istoriji biti jedan od domaćina EP. Prestonica Helsinki bila je domaćin grupne faze na EP 2017. godine.

"Turnir u Helsinkiju je bio za pamćenje. Biće nam veliko zadovoljstvo i čast da isto napravimo i u Tampereu. Ovaj grad je pokazao da je sposoban da organizuje visokokvalitetne međunarodne događaje", rekao je direktor lokalnog Organizacionog komiteta Ari Tamivara.

Dvorana u Tampereu može da primi više od 11.000 navijača. 

Tampere se priključio letonskoj Rigi i kiparskom Limasolu, koji će biti domaćini jedne grupe takmičenja na EP.  

Četvrti grad, koji će ugostiiti grupnu vazu takmičenja biće u Poljskoj, a lokacija će biti poznata 17. marta kada je odobri FIBA Evrope. 

Završna faza EP 2025. biće odigrana u Letoniji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()