Topić, umesto u Zvezdi i FMP, završio u klubu iz Košarkaške lige Srbije

Jedan od najtalentovanijih evropskih igrača, svog godišta, zbog neregularnih papira završio u nižem takmičenju

10.01.2023. 11:44
  • Podeli:
Nikola Topić-63bd41a165235.webp Foto: KK Crvena zvezda

Srbija je nekada bila Zemlja košarke, s razlogom, a sada se pretvara, isto s razlogom, u zemlju košarkaških malverzacija. Posle slučaja Kampaco, odnosno zabrane Crvenoj zvezdi da za Evroligu registruje igrače i trenere zbog nepoštovanja finasijskog fer-pleja i neispunjavanja obećanja u produženom roku, beogradski klub je dobio novu situaciju sa istim scenariom - slučaj Topić. 

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, košarkaš Crvene zvezde, Nikola Topić do kraja sezone igraće u OKK Beogradu, objavio je njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović

A zašto? 

Pokušala je uprava kluba sa Malog Kalemegdana da svog igrača registruje, usred sezone, u FMP, ali sportski direktor ABA lige Milija Vojinović, zbog neregularnosti transfera, poništio njegovu registraciju. Pa će sada mladi igrač morati, ni kriv ni dužan, da se zadovolji nižim rangom takmičenja.

Nikola je rođen 5. avgusta 2005. godine, a sin je nekadašnjeg igrača i trenera Crvene zvezde Milenka Topića.

Topić je ove sezone odigrao sedam utakmica u ABA ligi u dresu Crvene zvezde i ostvario je prosek od 3,4 poena po meču, a pokriva pozicije jedan i dva. On je jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu u Evropi.

OKK Beograd igra u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a trenutno zauzima 10. mesto sa sedam pobeda i devet poraza.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()