Trifunović: Evroliga je novi izazov za mene

U timu sam okružen iskustvom, a na meni je da učim i budem bolji, rekao je mladi igrač Partizana

04.10.2022. 08:33
  • Podeli:
Uroš Trifunović-1664865166997.webp Foto: Miloš Milivojević / Tanjug

Košarkaši Partizana su nakon promocije novog dresa imali i tradicionalno predstavljanje u okviru Evrolige - Medija dej. Trener Željko Obradović je za narednu sezonu okupio igrače sa iskustvom, ali ih je tim osvežio i mladošću.

Jedan od takvih, koji je spreman da uči, jeste Uroš Trifunović kome je ovo druga sezona među crno-belima. 

"Jedan sam od retkih igrača koji je ostao ovde od prošle godine. Svi momci koji su došli su iskusni igrači. Igrali su ili u Evropi na najvišem mogućem nivou ili u NBA ligi. To je nešto što bih ja želeo u svojoj karijeri. Trudim se da prihvatam sve što od njih vidim i čujem, sa namerom da budem bolji iz dana u dan", rekao je Uroš Trifunović na druženju sa novinarima.

Poznato je da je svakom košarkašu želja da radi sa Željkom Obradovićem kao trenerom. Tako je i Urošu. 

"To je velika čast. Ne bih trošio reči o Željku. Jednostavno, isto kao što pokušavam od igrača da upijem sve što mi kažu, tako i od njega "skupljam" reči. Pokušavam da naučim sve što mi kaže".

Košarkaši Partizana će u petak od 20 časova u Berlinu igrati sa Albom prvi ovosezonski duel u Evroligi. I Trifunović će, ove sezone, prvi put u karijeri igrati Evroligu.

"To je novi izazov za mene. Nikada nisam igrao Evroligu. Sigurno da sam uzbuđen kao i cela ekipa. Probaćemo da pobedimo prvu utakmicu u Evroligi u gostima da vidimo na kom smo nivou", zaključio je Trifunović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()