Demontiranje u Laktašima: Partizan prekinuo crni niz, Igokea se smrzla na -46

Izabranici Željka Obradovića su pre ovog duela imali pet uzastopnih poraza

11.02.2024. 17:01
  • Podeli:
KK Igokea KK Partizan Photo_ Igokea m-tel_Marija Vuruna12-65c90f07cbedf.webp Foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Igokeu u Laktašima u okviru 20. kola ABA lige - 98:52. Iako su igrali u gostima, crno-beli su imali veliku podršku grobara sa tribina, kao da su igrali u svojoj Areni.

Partizan je u Laktaše došao sa namerom da u Beograd odnese ceo plen i prekine crni niz od pet uzastopnih poraza, od kojih su tri došla u okviru Evrolige. Trener Obradović uoči predstojećeg meča očekuje maksimalan pristup svojih igrača i pošten odnos prema sebi, protivniku, odnosno navijačima.

Bolju su igri prikazali gosti u prvom poluvremenu i od starta utakmice ili u vođstvu. Domaćin je imao rešenja u prvoj četvrtini i serijom od šest poena došli na samo "minus jedan". Međutim, bolju su igru prikazali crno-beli u drugoj četvrini, strpljivom igrom u napadu i čvrstom odbranom došli do maksimalnih +16 sa kojim idu na odmor.

Odličnu igru iz druge četvrtine, gostu su preneli i u nastavku. Silovito su krenuli nakon pauze, košarkaši u crnim dresovima dodali su gas, počeli pametnije da igraju i od tog momenta prednost je konstantno rasla. Domaći igrači nisu imali rešenja za raspoložene košarkaše Partizana, koji su želeli samo jedno, a to je što ubedljivija pobeda. Tim Željka Obradovića je u poslednju četvrtinu ušao sa velikih +26, te je bilo jasno da dramu u Laktašima nećemo gledati.

Crno-beli nisu spuštali ritam u poslednjoj četvrtini, ništa nisu želeli da prepuste slučaju i na kraju su meč rutinski priveli kraju.

Igokea - Partizan 52:98 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Četvrta četvrtina, Igokea - Partizan 9:26

40. minut

 

Ponovo igrači Igokee promašuju ceo koš, zatim prave faul koji Vukčevića šalje na liniju penala. On je iskoristio oba slobodna bacanja i uvećao prednost crno-belih 52:98 - ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča.

39. minut

 

Silovito zakucava Ponitka koš Igokee.

38. minut

 

Vukčević je namestio nišanske sprave sa linije penala, ponovo je bio uspešan oba puta  52:94.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
37. minut

 

Odlična saradnja Kabokla i Vukčevića nakon koje Tristan dolazi do poena uz faul. Potom je Vukčević ponovo fauliran, a mladi krilni centar je bio uspešan sa penala. Milosavljević posle dužeg vremena postiže poene za Igokeu za 52:92.

36. minut

 

Kaboklo ponovo dolazi do poena na obruču, potom nakon promašene trojke Anđušića, Ponitka pravi faul. 49:87. Potom su crno-beli provocirali šut Stankovića, koji se nakon oklevanja digao na šut i sve promašio.

34. minut

 

Nikako ne mogu domaći do poena, Kondić je promašio šut za tri poena. 

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
33. minut

 

Kaboklo dolazi do poena uz faul, pa pogađa i dodatno bacanje za plus 35 (47:82). Potom Ponitka pogađa trojku za maksimalnih 38 razlike 47:85.

32. minut

 

Anđušić pogađa trojku. Potom Bošković smanjuje na 47:79.

31. minut

 

Smit krade loptu Kondiću, dodaje je do Ponitke koji lagano zakucava (45:76).

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Treća četvrtina, Igokea - Partizan 10:23

30. minut

 

 Ukrao je loptu Ponitka pa je potom dodao Anđušiću, koji je pokušao šutem uz zvuk sirene, ali bio je neuspešan.

29. minut

 

Nakon strpljivog napada lopta je došla do Douzera koji je prvo pogodio trojku, a zatim je došao do poene posle sjajnog driblinga. Tajmaut za domaće 41:71. Igra Igokee se potpuno raspala, Partizan se pita za sve na terenu.

28. minut

 

Kondić je pokušao prodom po levoj strani, ali nije mogao do koša preko Vukčevića i Koprivice. Posle je Douzir nakon prodora pogodio šut sa poludistance 41:66.

25. minut

 

Prvu trojku na meču postiže Marko Jeremić, ukupno četvrtu za Igokeu i smanjuje prednost na 41:60. Potom je Panter fauliran pri šutu za tri poena, zaradio tri bacanja i bio maksimalan za 41:63.

23. minut

 

Nakon asistencije Pantera, Koprivica postiže koš uz faul, potom je pogodio i dodatno bacanje. Dobru odbranu su gosti krunisali trojkom Ponitke za 38:60, nakon koje je trener domaćih zatražio tajm-aut.

22. minut

 

Panter pogađa trojku za 36:54.

21. minut

 

Koprivica siguran sa linije za slobodna bacanja 33:51, potom je Jeremić fauliran pri šutu za tri poena, pa je morao poene da zaradi sa linije penala i bio uspešan sva tri puta 36:51.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Druga četvrtina, Igokea - Partizan 12:26

20. minut

 

Nastavljaju se penali za Partizan, Koprivica je pogodio oba za (33:46). Milosavljević je na samom isteku poluvremena tehničkom dodatno zakopao domaće, pa su pogotkom Pantera za jedan i Ledeja za dva sa slobodnih bacanja gosti otišli na velikih +16 (33:49).

19. minut

 

Naneli je izborio faul koji ga šalje na liniju penala, pogodio je oba puta za maksimalnih +13 (31:44).

18. minut

 

Koprivica nakon skoka u napadu dolazi do poena i vodi Partizan na +10 (29:39). Atić je posle smanjio na 31:39, ali je Naneli trojkom (31:42) naveo trenera domaćih da zatraži tajm-aut.

16. minut 

 

Uspeli su domaćini konačno da prekinu seriju Partizana od 10:0.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
15. minut

 

Odbranio se Partizan nakon sjajne blokade Koprivice. Strpljiv napad Partizana Zek Ledej kruniše trojkom, on na svom kontu ima pet poena

14. minut

 

Sjajno se Doužer prošetao do protivičkog koša i položio za +3.

13. minut

 

Dolazi Balša do ofanzivnog skoka nakog kog je fauliran i poslat na liniju penala gde je bio polovičan 25:26.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
12. minut 

 

Bošković se lepo snašao i upisao svoje prve poene 25:25.

11. minut

 

Koprivica atraktivnim zakucavanjem prekida seriju domaćina 23:25.

11. minut

 

Karmajkl je fauliran pri zakucavanju, pa je sa linije penala bio uspešan oba puta 23:23.

Prva četvrtina, Igokea - Partizan 21:23

10. minut

 

Nakon trojke Milosavljevića uz svuk sirene, rezultat na kraju prve deonice je 21:23.

9. minut

 

Nakon sjajnog prodora Pantera i dodavanja, Jaramaz postiže trojku za 18:23.

8. minut 

 

Kaboklo promašuje prvo, zatim pogađa drugo slobodno bacanje za +7.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
7. minut

 

Jošilo precizan sa linije za slobodna bacanja 11:15.

5. minut

 

Ponitka je ostao sam na trojci i pogodio, a na drugoj strani Atić stiže do novih poena 9:15.

4. minut 

 

Ledej pogađa sa poludistance za +3.

FOTO: Igokea m:tel/Marija Vuruna
3. minut 

 

Jaramaz stiže do prvih poena na današnjem meču 4:8 Jošilo na drugoj strani postiže trojku 7:8.

2. minut

 

Kaboklo se odlično snašao u protivničkom reketu, sjajno je nadmudrio rivala i poentirao 2:6.

1. minut

 

Zakucavanjem Bruno Kabokla, gosti iz Beograda dolaze do prvih poena na meču 0:2.

1. minut 

 

Utakmica je počela.

 

Uoči meča

Na rasporedu je meč 20. kola regionalne Aba lige u kojem se sastaju Igokea i Partizan. U utakmicu gosti iz Beograda ulaze nakon serije poraza koju priželjkuju da prekinu i vrate se na pobednički put pred nastavak sezone i odlazak na Kup Radivoja Koraća, u kojem će se crno-beli boriti za prvi trofej u sezoni. Igokea je u prvom ovosezonskom meču odigranom u Beogradu slavila nakon dramatične završnice 91:89, u kojoj je Stefon Mudi šokirao crno-bele i košem u poslednjoj sekundi doneo pobedu gostima.

"Da pokažemo poštovanje prema sebi tako što ćemo zadržati nivo agresivnosti i koncentracije na maksimalnom nivou tokom čitave utakmice. Zatim poštovanje prema protivniku koji to svojim kvalitetom itekako zaslužuje. I na kraju, poštovanje prema našim navijačima koji će doći na utakmicu i koji čine da se u Banjaluci i Laktašima osećamo fenomenalno", rekao je Obradović.

Uoči meča očekivanja je izneo i trener ekipe iz Aleksandrovaca Vladimir Jovanović, koji je svestan da će Partizan učiniti sve da u nedelju dođe do jako značajne pobede koja bi im popravila raspoloženje pred odlazak na Kup Radivoja Koraća i nastavak sezone.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba puno trošiti reči, prava evroligaška ekipa, jedna od dve najbolje u ABA ligi. Trenutno su u seriji nekih poraza, ali i pored toga vidi se u njihovoj igri ideja, znaju šta hoće. Neke utakmice su nesrećno izgubili i sigurno je da će biti motivisani da na našem terenu prekinu taj negativni niz. Kao što sam rekao od stručnog štaba pa do svih igrača imaju veliki kvalitet i sigurno da smo mi na njihovom terenu igrali dobro uspeli da pobedimo, iako smo sada u izmenjenom sastavu mislim da imamo šta da ponudimo, mislim u kvalitetu košarke. Potrudićemo se da ispoštujemo sve ovo što smo pripremalli i da budemo konkurentni što više minuta", istakao je  Jovanović.

Igokea pred ovaj okršaj ima učinak od 11 pobeda i osam poraza, dok je Partizan na skoru od 13 pobeda i šest.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()