Veliko rivalstvo dobija pobednika: Olimpijakos i Real Madrid za titulu Evrolige

Mi smo dve ekipe veoma slične po iskustvu i stavu na terenu, smatra iskusni El Čačo

21.05.2023. 11:06
  • Podeli:
saša vezenkov profimedia-0753994804-63e791fda13e8.webp Foto: Profimedia

Samo još jedna utakmica deli košarkaše od prvaka Evrolige, a za prestižnu titulu boriće se dugogodišnji rivali na evropskoj sceni Olimpijakos i Real Madrid. Poslednji treninzi su odrađeni u Kaunasu. Nema tajni - sve je na parketu "Žalgiris arene". 

Zbog svojih poslednjih nastupa, Serhio Rodrigez je jedan od stubova Madrida. Bio je od ogromnog značaja, u polufinalu, protiv Barselone i očekuje se da svoje iskustvo ponudi u finalu Fajnal fora protiv Olimpijakosa:

"Mi smo dve ekipe veoma slične po iskustvu i stavu na terenu jer smo igrali mnogo puta jedni protiv drugih. To je rivalstvo koje raste sa svakim susretom", rekao je Rodrigez, a prenosi sa lica mesta "Marka".

Da je ovo najveće rivalstvo na kontinentu složio se i Kostas Papanikolau:

"Mislim da se suočavamo sa najvećim rivalstvom između timova u Evropi zbog mnogobrojnih finala koje su igrali".

Svi igrači su pričali o teškoj i zahtevnoj utakmici. 

"Dva tima su veoma dobra na evropskom nivou zbog svega što su do sada postigli. Igrači Olimpijakosa su veoma dobri cele godine, igraju veoma ozbiljno i imaju mnogo kvalitet", rekao je kapiten Reala Rudi Fernandez.

Pored Edija Tavaresa i El Čača, Mario Hezonja je bio još jedna uzdanica Reala u polufinalu. 

"Naš plan je da se branimo kao tim, kao što smo radili protiv Partizana i protiv Barselone", rekao je hrvatski igrač koji je pokazao da dobro igra i u defanzivi.

MVP Evrolige Saša Vezenkov se upravo uzda u odbranu protiv Reala: 

"Nadam se da možemo da se branimo protiv Reala, kao u trećoj četvrtini protiv Monaka, ali ovog puta od samog početka".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()