Vojinović siguran: Zvezda i Partizan će igrati Evroligu

Srpski klubovi još uvek nemaju zagarantovano mesto u Evroligi

03.06.2024. 23:45
  • Podeli:
milija vojinovic Dusan MilenkovicATAImages-665dc35b8244e.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Mnogo se spekuliše o nastupu srpskih timova u Evroligi naredne sezone. Crvena zvezda je osvojila ABA ligu, ali su se pojavile informacije kako joj nije siguran opstanak u Evroligi.

Mnogo reakcija je usledilo nakon toga, većina klubova je saglasna da Zvezda i Partizan treba da budu i naredne sezone članovi elitnog košarkaškog takmičenja.

Tako misli i sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović.

"ABA liga trenutno ima dva kluba u Evroligi, dva kluba u Evrokupu, dve ekipe su bile učesnice FIBA Lige šampiona. Posećenost mečeva u dvoranama je sve veća i veća, kao i TV gledanost. Kakvu saradnju imam sa Partizanom i Zvezdom? Zadatak sportskog direktora je vrhunska saradnja sa svim klubovima koji se takmičenje u regionalnim takmičenjima i ja se maksimalno trudim da ispunim taj zadatak", naglasio je Vojinović, a zatim se osvrnu na pitanje koje najviše interesuje ljubitelje košarke u regionu:

FOTO: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Crvena zvezda i Partizan su definitivno zaslužili da budu učesnici Evrolige naredne i ne samo naredne sezone. Nema potrebe dodatno naglašavati značaj večitih rivala iz Beograda za elitno evropsko takmičenje, s obzirom na njihovu istoriju, neverovatnu atmosferu u dvoranama, ogromnu TV gledanost, kvalitet. Siguran sam da čelnici Evrolige imaju iste poglede i stavove, zbog toga sam gotovo uveren da će Zvezda i Partizan naredne sezone igrati u Evroligi".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()