Vondroušova u top 10, Stevanovićeva napredovala 80 mesta

Olga Danilović ispala iz top 100 uprkos osvojenom turniru

17.07.2023. 10:59
  • Podeli:
Natalija Stevanović_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64a970783fa99.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Srpska teniserka Natalija Stevanović napredovala je čak 80 mesta na najnovijoj WTA listi objavljenoj ovog ponedeljka, a prvi put u karijeri je među 10 najboljih Čehinja Marketa Vondroušova, iznenađujuća pobednica Vimbldona

Najbolje plasirana srpska teniserka i ovog ponedeljka je Olga Danilović (662 boda) koja je ispala iz Top 100 i sad je 104. na svetu iako je osvojila čelendžer u švedskom gradu Baštadu, dok je Stevanović posle pet pobeda na Vimbldonu napravila ozbiljan napredak. Nišlijka je napredovala za 80 mesta i trenutno je 145. igračica na svetu sa 491 bodom. Lola Radivojević je na 254. mestu, a Aleksandra Krunić je pala za čak 122 pozicije i trenutno je na 334. mestu WTA liste.

Prva je i dalje Poljakinja Iga Švjontek (9.315 bodova) uprkos neočekivao ranoj eliminaciji sa Vimbldona i poraza u četvrtfinalu, a iza nje su Beloruskinja Arina Sabalenka (8.845) i Kazahstanka Elena Ribakina (5.465). 

Iza njih slede Amerikanka Džesika Pegula, Francuskinja Karolin Garsija, Uns Džabir iz Tunisa, Amerikanka Koko Gof, Čehinja Petra Kvitova i Grkinja Marija Sakari

Najboljih 10 na svetu kompletira šampionka Vimbldona Vondrušova koja je napredovala za čak 32 pozicije i sad ima 3.106 bodova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()