Vratio se Jokić: Tripl-dabl i egzibicija stavili Nikolu u centar pažnje

Šengun će pamtiti duel sa svojim idolom

30.11.2023. 09:35
  • Podeli:
Nikola Jokić-6568489a11339.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Košarkaši Denvera su posle dužeg vremena, konačno, mogli da se oslone na veći deo standardne postave i to je odmah dalo rezultat. Hjuston je ove noći bio plen Nagetsa čijem porazu od 134:124 su svedočili gledaoci u "Bol Areni". 

U tim se vratio i Nikola Jokić, koji je odmah preuzeo ulogu lidera i predvodio ekipu do nove pobede i svog novog tripl-dabl učinka od 32 poena (12/19 iz igre, 7/8 sa linije slobodnih bacanja), 10 skokova i čak 15 asistencija. Uz to je razlika sa njim na terenu bila je i +29.

Centra Denvera pratio je poenterski Majkl Porter. Denver je do dvocifrene prednosti stigao već u prvoj četvrtini - 32:13, a na odmor su otišli sa sigurnih 76:59.

U završnici tog prvog poluvremena Jokić je priredio pravu egzibiciju za publiku, kada je zakucao jednom rukom preko 211 centimetara visokog Alperena Šenguna.

Turski centar igra odličnu košarku od momenta kada je izabran na NBA draftu 2021. godine i jedan je od predvodnika Hjustona, kog mnogi, zbog stila igre, porede upravo sa Jokićem.

Na meču sa Roketsima osim Jokića, Porter je odigrao sa 30 poena (7/12 za tri) uz 10 sklokova i pet asistencija, dok je povratnik Marej dao 16 uz po šest uhvaćenih lopti. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()