Vučić ugostio košarkaše Srbije: Stigao i Boriša Simanić

Predsednik Srbije je istakao da je zahvalan čitavom timu jer je "ujedinio Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće."

12.09.2023. 19:27
  • Podeli:
Tan2023-09-1219281595_2 košarkaši srbije prijem vucic foto rade prelic-6500a1dd6ee75.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila srebrnu medalju.

Na prijemu su bili svi igrači, uključujuči i Borišu Simanića, zatim stručni štab na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, predsednik Saveza Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i drugi.

Na početku svog obraćanja predsednik se još jednom zahvalio, te istakao da je pred srpskim timom bila velika odgovornost i težak zadatak.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz Manile. Ako se ne varam Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg. Ako bošnjak, musliman iz Sjenice je tako nešto učinio - beskrajno sam zahvalan i njemu ali i ovim momcima koji su bolje nego bilo ko uspeli da ujedine našu zemlju", istakao je predsednik te dodao kao je i njemu neizmerno zahvalan.

Kako kaže, već je čitavom timu zahvalio jer je "ujedinio Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće."

"Nikada nisam video toliko zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu i Bogdana i Milutinova i Vanju, i toliko partizanovih navijača koji gledaju i Davidovca i Dobrića i Filipa i sve druge. Sada čekamo zlato iz Pariza. Eto prilike da ih pobedimo i pokažemo ko je najjači na svetu. Što se tiče malog dela posla oko države, mi to ispunjavamao u rokovima", poručio je Vučić.

Presednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović javno se zahvalio i iskazao duboko poštovanje čitavom stručnom štabu na čelu sa Pešićem.

"Ovo leto je bilo prelepo za košarkašku Srbiju. Mladi juniori u Nišu su osvojili zlatnu medalju, 3x3 svetsko, a zatim i evropsko prvenstvo i na kraju smo postali vicešampioni. Hvala predsedniku na divnom prijemu. Toliko od mene", kazao je Danilović.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić zahvalio se na prijemu, te dodao da ono što je viđeno u Manili jeste da se celi tim "pokidao, kako bi stigao do toga gde je sada".

"Ponosim se svim igračima. To je bio jedan naporan put, a sad naš čekaju Olimpijske igre. Sada su očekivanja još veća, tako da sam siguran da imamo dovoljno vremena, a ono što je najvažnije, jeste oduševljenje naših navijača koje se nije moglo videti ovde. Bili smo najglasniji. To nam je dalo nekakvu snagu", kaže Pešić.

Pešić je istakao da osim što igraju za Srbiju igraju i za navijače i druga motivacija nije potrebna. Dodao je da država "nastavi sa svojom podrškom kao do sada i to će biti dovoljno."

Na to se nadovezao predsednik Vučić, koji je ponovio mogućnost nagrade od 200.000 za zlato iz Pariza, za svakog pojedinca.

"Mi povećavamo nagrade. Dakle za zlato koje donesete sa Olimpijskih igara svako od vas će dobiti pojedinačno 200.000 evra", rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija biti peta u svetu po visini premija za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama.

"Ne znam šta bih rekao posle svih vas, ali mi momci smo to doživeli tamo i ovo jedna od najboljih grupa sa kojom sam sarađivao. Čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim i sarađujem sa njima", istakao je Bogdanović.

Kapiten je potom uručio poklone predsedniku - loptu i dres.

Posle prijema kod predsednika Vučića košarkaši Srbije idu na čuveni "balkon" Skupštine grada, gde je organizovan tradicionalni doček.

Košarkaši Srbije poraženi su u finalu Mundobasketa u Manili od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()