Zvezdin Brazilac koketirao sa tripl-dablom: Indeks od 40 doneo MVP priznanje

Crveno-beli su vodeći na tabeli ABA lige

12.03.2024. 12:40
  • Podeli:
Jago dos Santos ABA League_Dragana Stjepanovic-65f02f68d4d7e.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Brazilski košarkaš Jago dos Santos poneo je titulu najkorisnijeg igrača 22. kola regionalne lige, pošto je u pobedi Crvene zvezde nad Krkom  110:57 bio najbolji pojedinac sa indeksom 40, prenosi ABA liga.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su najubedljiviju pobedu u 22. kolu ABA lige, pošto su pregazili Krku sa 110:57 uz izuzetne partije nekoliko košarkaša. Ipak, učinkom se najviše izdvojio plejmejker Jago dos Santos.

Jago je odigrao vanserijsku utakmicu protiv Krke, gde je postigao 20 poena, imao 12 asistencija, osam skokova i čak dve ukradene lopte za nešto manje od 27 minuta na parketu. Statistika je bila dovoljna za valorizaciju od ogromnih 40.

Zbog toga je ABA liga Brazilca proglasila najkorisnijim igračem (MVP) 22. kola.

U narednom kolu ABA lige, Zvezda igra protiv Cibone u Zagrebu.

Crvena zvezda je trenutno vodeća na tabeli sa 19 pobeda i tri poraza, sledi Budućnost sa 17 pobeda i pet neuspeha, dok je na trećem mestu Partizan sa skorom od 16 pobeda i šest poraza.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()