Zvezdin povratak u igru: Pobeda crveno-belih u trećem meču finalne serije ABA lige

Rezultatom 91:78 košarkaši Zvezde su uspeli da ostanu u igri za trofej regionalnog košarkaškog takmičenja

18.06.2023. 23:23
  • Podeli:
Finalna serija ABA lige_KK Crvena zvezda_KK Partizan_Foto Tanjug_Rade Prelić (1)-648f7477a21f6.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u trećem susretu finalne serije ABA lige protiv Partizana, rezultatom 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19).

Crveno-beli su ovom pobedom, kao domaćini, na svom terenu u dvorani "Aleksandar Nikolić", uspeli da smanje ukupan rezultat u pobedama na 2:1 i time ostanu u igri za trofej regionalnog košarkaškog takmičenja.

Četvrti meč finalne serije ABA lige na programu u utorak.

Utakmica je počela incidentom, pošto su navijači Zvezde gađali igrače Partizana prilikom zagrevanja, posle čega su gosti izašli sa parketa, a početak utakmice je kasnio 25 minuta.

Zvezda je mnogo bolje otvorila meč i posle tri minuta povela 9:3. Pet poena je dao Nemanja Nedović, a četiri Luka Mitrović, dok je kod Partizana za tri minuta samo Alen Smailagić pogodio trojku.

Partizan je iz tajm-auta uzvratio serijom 8:0. Zvezda u tom periodu čak četiri minuta nije dala koš.

Zatim su se ekipe smenjivale u vođstvu do kraja četvrtine koja je okončana vođstvom gostiju 21:19. Imao je Partizan imao plus šest (25:19), Zvezda je serijom 7:0 stigla do preokreta i vođstva.

Imala je Zvezda 33:28, ali je opet Partizan uspeo da povede (38:37) i bude na plus tri na poluvremenu (41:38).

Zvezda je bolje otvorila drugo poluvreme, u kom je viđeno izuzetno malo poena, a prvu osetniju prednost stekla je u 29. minutu (60:53), da bi se u poslednju četvrtinu ušlo sa 62:59 za domaćina. 

Sedam minuta pre kraja utakmice bilo je plus osam (75:65) za Zvezdu posle vezanih sedam poena Nedovića.

Meč je rešen u 36. minutu kad je Zvezda imala ogromnih plus 11 (82:71).

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Nedović sa 19 poena, Filip Petrušev je dao 16, koliko i Luka Mitrović, a Luka Vildoza 14.

Partizan su predvodili Dante Ekzum sa 16, Jam Madar sa 15, i Kevin Panter sa 12 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()