Muke po Alkarazu: Španski teniser se ozbiljno naradio protiv Tijafoa za osminu finala Vimbldona

Posle gubitka četvrtog seta u taj-brejku, američki teniser nije imao snage da napravi veliko iznenađenje

05.07.2024. 18:43
  • Podeli:
karlos alkaraz, 5 jul 2024 - foto Reuters-668821f187378.webp Foto: Reuters

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Vimbldona, pobedivši u 3. kolu grend slema u Londonu Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:2 (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2).

Veliku borbu je vodio španski teniser sa rivalom od samog starta. U prvom setu videli smo razmenu brejkova i fanstastičnu igru oba tenisera, da bi u 11 gemu Tijafo još jednom oduzeo servis Alkarazu i lagano priveo set kraju u svoju korist.

Bilo je jasno Karlitosu da mora da zaigra daleko agresivnije protiv rasploženog protivnika, pa je u drugom setu viđena totalno drugačija priča - potpuna dominacija trećeg igrača planete.

U trećem setu Amerikanac je jasno stavio do znanja da na Vimbldon nije došao da bi se predao pred prvom većom preprekom, već je zaigrao najbolje što ume i u sedmom gemu stigao do brejka. Kako Alkaraz nije uspeo da uzvrati, Tijafo je samo set delio od osmine finala.

Usledila je borba za "goli život" u četvrtom setu. Nezgodni servisi američkog tenisera zadavali su mnogo muka Alkarazu. Otišlo se u taj-brejk u kojem je španski teniser sve držao pod kontrolom i meč uveo u peti set.

Odlučujući set protekao je u znaku Španca koji je bio potpuno nadmoćan. U trećem gemu koristi prvu brejk priliku i oduzima servis Amerikancu, isto to čini i u petom gemu, a potom bez problema privodi meč kraju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()