Ćirković i Memić najbolji bokseri prvenstva Srbije: Obilić najtrofejniji klub

Direktor Bokserskog Saveza Srbije Mane Marčeta izrazio je zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom finala

16.09.2024. 17:20
  • Podeli:
bokseri srbije tanjug-66e8489d03e7d.webp Foto: Tanjug

 Sara Ćirković (Obilić Zvornik) i Almir Memić (BK Mix) najbolji su bokseri pojedinačnog šampionata Srbije, koje je održano u SC Žarkovo, uz učešće 137 takmičara iz 57 klubova.

 Ćirković je u finalu kategorije do 54 kg savladala Kristinu Marković, a Memić je u kategoriji do 75 kg bio bolji od Danijela Filipovića iz Loznice.

Veliki povratak ostvarila je Jelena Janićijević, prva srpska bokserka sa evropskom medaljom, koja je u finalu kategorije do 63 kg savladala aktuelnu evropsku šampionku Kristinu Kuluhovu.

Pehar za najboljeg tehničara odneo je Nazif Sejdi koji je ubedljivim rezultatom 5:0 savladao Radovana Gligića (BK Voždovac). Nagrada za najbolji muški par pripala je Ahmedu Mavriću (BK Novi Pazar) i Andriji Bursaću (BK Crvena zvezda), koji su ukrstili rukavice u meču do 80kg. Pobedu je odneo Mavrić jednoglasnom odlukom sudija.

Za najbolju tehničarku izabrana je Natalija Šadrina (BK Obilić), koja je u meču do 57kg savladala Sanju Marković (BK Naissus) nakon prekida u drugoj rundi. Pehar za najborbeniji ženski par je pripao Mileni Matović (BK Železnik) i Anastasiji Lukajić (BK Obilić). Njih dve su odmerile snage u meču do 70kg, a pobedu je odnela Milena Matović nakon jednoglasne odluke sudija.BK Obilić (Zvornik) je proglašen za najbolji klub u ukupnom plasmanu.

Za najbolji klub u muškoj konkurenciji je proglašen BK Novi Pazar, dok je najbolji tim u ženskoj BK Obilić iz Zvornika.

"Meč je bio veoma zanimljiv. Srećna sam što sam postala državna prvakinja u svojoj kategoriji i što sam još jedom osigurala mesto u reprezentaciji. Cilj nam je bio i da naš tim Obilić bude najbolji na ovom prvenstvu. Nema stajnja nakon ovog takmičenja, sledi mala pauza i potom spremanje za naredne izazove. Uskoro krećemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano na proleće u Nišu", istakla je Sara Ćirković.

Utisci su sjajni, od samog početka sam bila samouverena i puna energije. Naravno, uvek postoji taj rizik od samog ishoda meča, ali uspela sam da prebrodim sve moguće prepreke. Srećna sam što sam donela svom klubu zlatnu medalju, rekla je Milena Matović.

Direktor Bokserskog Saveza Srbije Mane Marčeta izrazio je zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom finala.

"Imali smo priliku da vidimo sjajne borbe i možemo biti i više nego zadovoljni. Veliki kvalitet svih boksera i bokserki je još jedna potvrda da boks u Srbiji napreduje i stvara nove šampione", rekao je Marčeta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()