EP za rukometašice: Srbija (pre)slaba za Dansku

Dodatan udarac za našu ekipu, sa već skraćenom bekovskom rotacijom, bila je povreda Jovane Kovačević, koja je morala da napusti teren

07.11.2022. 08:06
  • Podeli:
Rukomtašice Srbije-1667804715932.webp Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Danske sa ubedljivih 34:21 (18:11), u 2. kolu B grupe na Evropskom prvenstvu.

Dve selekcije su igrale u egalu prvih petnaest minuta meča, a zatim Danska preuzima inicijativu i do poluvremena dolazi do 18:11. Uprkos želji, Srbija nije našla rešenje za raspoložene protivnice, koje su kako je meč odmicao uvećavale razliku. Dodatan udarac za našu ekipu, sa već skraćenom bekovskom rotacijom, bila je povreda Jovane Kovačević, koja je morala da napusti teren i nije bila u mogućnosti da se do kraja meča vrati u igru.

Jovana Stojiljković bila je najefikasnija kod Srbije sa šest golova, dok je Anđela Janjuševiuć postigla četiri.

Kod Danske Brotman Hejndal, Trine Jensen, Mete Trenborg i Andrea Hensen postigle su po četiri gola.

U drugom meču grupe Švedska je savladala Sloveniju 33:22.

Srpske rukometašice su u 1. kolu poražene od Švedske (27:21) i u poslednjem kolu igraju protiv Slovenije, u utorak od 18 sati, biće im potrebno "malo čudo" za prolazak u drugu fazu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()