Formula 1: Ferstapen i Sainc najbrži na prvoj test vožnji

I naredna dva dana testiranja će biti održavana u Baherinu

23.02.2023. 13:10
  • Podeli:
Formula 1-63f757ab5125f.webp Foto: Profimedia

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen bio je najbrži na prvim predsezonskim testiranjima u Bahreinu.

Predsezonska testiranja uoči nove sezone u F1 počela su u četvrtak u Bahreinu, a Ferstapen je imao najbolje vreme na prepodnevnoj sesiji.

On je imao rezultat od 1:32.959 minuta, a odvezao je 71 krug.

Drugo vreme je imao Španac Karlos Sainc iz Ferarija sa 0,294 sekunde za Ferstapenom. Španac je vozio 72 kruga. Treći je bio Aleksander Albon iz ekipe Vilijams.

Vozači će posle podne obaviti i drugi deo testiranja. U naredna dva dana testiranja će biti kao i danas, u dva dela, pre podne i posle podne.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()