Izazov u Sarajevu: Četvoro stonotenisera Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Kontinentalna kvota Evrope za OI je šest stonotenisera, od koji se pet kvalifikuje na osnovu rezultata ovog turnira

14.05.2024. 21:44
  • Podeli:
stoni tenis - shutterstock-6643be6c34920.webp Foto: Shutterstock

Srpski stonoteniseri Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Dimitrije Levajac i Aleksa Gacev učestvovaće na evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava od 15. do 19. maja u Sarejevu. Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije, ukupan broj takmičara na turniru je 79 (36 žena i 43 muškarca).

Kontinentalna kvota Evrope za OI je šest stonotenisera, od koji se pet kvalifikuje na osnovu rezultata ovog turnira, a poslednji, šesti, na osnovu rang-liste. Najboljih 12 igrača biće postavljeno kao nosioci 12 grupa.

Prva dva igrača iz svake grupe će se plasirati u drugu fazu, gde će se takmičiti 24 igrača. U drugoj fazi se igra po "nokaut" sistemu (na ispadanje). Finalisti iz druge faze automatski će obezbediti mesta na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, bez odigranog finalnog meča.

U trećoj fazi se i dalje igra po "nokaut" sistemu.

Dvojica finalista u ovoj fazi se kvalifikuju na Olimpijske igre, a poslednji kvalifikant se odlučuje u meču između poraženih polufinalista ove faze.

Dodatno, ostaje mogućnost kvalifikovanja posle ovog turnira na osnovu ITTF rang liste, pošto se utvrde svi učesnici na osnovu ekipnog plasmana i kontinentalnih kvota.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()