Jovana Arsić obezbedila olimpijsku normu

Srbija ima još jedno mesto u Parizu 2024.

10.09.2023. 20:20
  • Podeli:
Jovana Arsić-64735145d800a.webp Foto: OKS

Srpska reprezentativka u veslanju Jovana Arsić izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, pošto je osvojila deveto mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu u disciplini skif.

Jovana Arsić je na kraju osvojila treće mesto u B finalu, a ukupno deveto mesto u generalnom plasmanu, koje joj je bilo dovoljno da obezbedi olimpijsku normu.

Jovana Arsić je 29. sportista koji će predstavljati Srbiju na OI u Parizu. Nikolaj Pimenov je danas, u muškom skifu, zauzeo šesto mesto u B finalu, a ukupno 12. mesto na SP.

Dubl skul Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović zauzeo je drugo mesto u C finalu, a ukupno 14. mesto na SP.

Svetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono za OI u Parizu, pa će u skifu plasman obezbediti po devet najuspešnijih u obe konkurencije, a u dvojcu i dubl skulu po 11 najboljih u obe konkurencije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()