Kolaković: Važna pobeda, odigrali smo hrabro kada je bilo najpotrebnije

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang liste

10.06.2024. 10:45
  • Podeli:
igor kolaković, 26 maj 2024 - profimedia-666166e8163af.webp Foto: Profimedia

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković izjavio je danas da je njegov tim strpljivom i hrabrom igrom stigao do pobede protiv Kanade u Ligi nacija.

Odbojkaši Srbije pobedili su jutros u Otavi selekciju Kanade rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 u poslednjoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija.

Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili su se u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba deseta sa 250,64 boda.

"Mislim da smo napravili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Bili smo jako motivisani, jako strpljivi. Mislim da smo bili i hrabri kada je bilo najpotrebnije. Ušli smo opet u meč sa dozom mekoće. Međutim, kako je meč odmicao, mislim da su stvari posložene kako treba", rekao je Kolaković, prenosi zvanični sajt OSS.

On je istakao da Kanada ima sjajan tim.

"Mislim da je ovo vrlo važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Sada je jasno da će poslednji turnir Lige nacija u Sloveniji da odluči ko će ići na Olimpijske igre u Parizu", dodao je selektor Srbije.

FOTO: PROFIMEDIA

Kolaković je pohvalio sve odbojkaše Srbije.

"Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas interesuje, a to je da u ovih narednih sedam dana, kada se vratimo u Beograd, mirno treniramo i da se i mentalno i fizički spremimo za turnir u Ljubljani", rekao je Kolaković.

Utakmice poslednje, treće sedmice Lige nacija, koje će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani, odlučiće o tome ko će izboriti plasman na OI.

Odbojkaši Srbije će u Ljubljani igrati protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije. Kuba će pored Srbije igrati protiv Slovenije, Bugarske i Poljske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()