Na trci u Belgiji poginuo 18-godišnji vozač Formule

Izvrteo se na stazi, a zatim je na njegov bolid velikom brzinom naleteo bolid vozača Adama Ficgeralda

01.07.2023. 16:25
  • Podeli:
van t hoff profimedia-64a02a5c9bc27.webp Foto: Profimedia

Dilano vant Hof, 18-godišnjak koji se takmiči u Regionalnom evropskom šampionatu Formule, poginuo je od posledica sudara tokom trke na stazi Spa-Frankošamp u Belgiji u subotu ujutro.

Tinejdžer iz Holandije izgubio je kontrolu nad formulom u jednom momentu, pa je drugi vozač naleteo na njega i potpuno uništio vozilo. 

Povodom tragičnog događaja oglasili su se iz Formule 1 i potvrdili najgore vesti u vezi sa tinejdžerom iz Holandije.

"Veoma smo tužni što saznajemo da je Dilano vant Hof preminuo danas u Spa-Frankošampu. Dilano je umro u potrazi za svojim snom da dostigne vrhunac motosporta. Zajedno sa celokupnom zajednicom motosporta, naše misli su sa njegovom porodicom i najmilijima",  istakao je jedan od vodećih ljudi F1 Stefano Domenikali.

Saopštenje je izdao i tim za koji se takmičio Vant Hof.

"Nažalost, objavljujemo da je preminuo vozač Dilano vant Hof. Incident se dogodio na drugoj trci u Spa-Frankošampu. Želimo da uputimo saučešće porodici, timu i prijateljima. Saučešće izrađžavaju i Auto-moto savez Belgije, Spa-Frankošamp i Alpina - navodi se u saopštenju koje je rastužilo i zabrinulo sve ljubitelje ovog sporta, kao podsetnik da je ovo ipak jedan ekstreman i opasan sport".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()