Nisu mogli da mu oproste lošu godinu: Mark Markes i Honda - kraj decenijske saradnje

Ne toliko iznenađujuća odluka Honde

04.10.2023. 14:55
  • Podeli:
mark markez tanjug ap-651d606e36bc0.webp Foto: Tanjug/Ap/Shuji Kajiyama

Španski vozač Mark Markes i Repsol Honda tim su zvanično dogovorili raskud ugovora. Iako je imao još godinu dana ugovora, obe strane su se složile da prekinu saradnju na kraju ove sezone.

Markes je tokom svoje karijere u Hondi osvojio šest titula u "kraljevskoj klasi", a takođe je bio svetski šampion i u Moto2 klasi i u klasi do 125 kubika.

Ove sezone, međutim, beleži samo 108 bodova i trenutno se nalazi na 11. mestu u ukupnom plasmanu vozača.

Markes je debitovao pobedom na Hondi RC213V na Velikoj nagradi Amerike u Teksasu 2013. godine, postavši najmlađi pobednik u premijer klasi, da bi godinu dana kasnije postao najmlađi svetski šampion u toj klasi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()