Otac sumnja, nepoznati ljudi su tražili Kiptuma: Šta se krije iza pogibije svetskog rekordera?

Rekord mu je priznat pet dana pre pogibije

13.02.2024. 11:24
  • Podeli:
kelvin kiptum reuters-65cb29f857c46.webp Foto: Reuters

Sportski svet ovih je dana šokirala vest o smrti atletičara Kelvina Kiptuma. Kenijski dugoprugaš, od svega 24 godine, je aktuelni svetski rekorder u maratonu. Vreme od 2:00.35 istrčao je prošle jeseni na trci u Čikagu, a Svetska atletska federacija (WA) priznala mu je taj rezultat pet dana pre pogibije u saobraćajnoj nesreći.

U ovoj nezgodi život je izgubio Kiptumov trener, Gervais Hakizinama. Međutim, otac preminulog sportiste Samson Čerijot rekao je kenijskim medijima da će da zahteva istragu celog događaja. Kako tvrdi, četiri nepoznata čoveka su tražila njegovog sina u danima pre nesreće.

"Četiri čoveka su došla u naš dom i nakon mog insistiranja da se predstave, nisu to učinili nego su se okrenuli i otišli. Bilo ih je četvoro. Ne znam ko su ti ljudi, ali očekujem da će se to utvrditi", rekao je otac Kelvina Kiptuma.

Inače, Kiptum bi ove godine pokušao da probije nestvarnu granicu i istrči maraton za manje od dva sata.

"Saznao sam da mi je sin poginuo na vestima. Odmah sam otišao na mesto nesreće, ali njegovo telo je već bilo sklonjeno. Kelvin je bio moje jedino dete, nemam više dece. Njegova majka se razbolela, a mene je ostavio u dubokoj žalosti", dodao je otac poginulog maratonca.

U istrazi je naknadno utvrđeno da je Kiptumovo telo bilo ispod automobila u kom su se vozili njegov trener i on. Jedna je putnica, Šaron Čepkemoi je preživela nesreću. Kao uzrok smrti spominje se gubitak kontrole nad vozilom, usled čega je automobil udario u stablo. Za volanom je bio mladi atletičar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()