Petoro povređenih na moto-trkama u Češkoj: Ako se utvrdi da je vozač (63) kriv, preti mu i zatvor

policija istražuje sve okolnosti udesa, a predmet istrage biće i organizovanje takmičenja

15.06.2024. 23:12
  • Podeli:
češka hitna pomoć, 2015 - profimedia-666e038501212.webp Foto: Profimedia

Pet osoba, među kojima i dete, povređeno je danas oko podne kada je motociklista uleteo među gledaoce tokom tradicionalne motociklističke trke za nagradu grada Jičina.

Spasioci su odvezli dva gledaoca i jednog takmičara u bolnicu u Jičinu, a još dve osobe su zbrinute na licu mesta, prenela je agencija ČTK navodeći da je među povređenima jedno dete.

Policija istražuje nesreću kao delo koje se kvalifikuje kao nanošenje telesnih povreda iz nehata, a ukoliko bude proglašen krivim, počiniocu preti kazna do dve godine zatvora ili zabrana aktivnosti, potvrdili su portparoli Hitne pomoći i policije.

"Prema prvim informacijama, 63-godišnji vozač motocikla Jamaha nije skrenuo udesno iz još uvek nepoznatih razloga. On je pao na zemlju i potom je motociklom uleteo u publiku", rekla je portparolka policije Iva Kormošova.

Prema njenim rečima, policija istražuje sve okolnosti udesa, a predmet istrage biće i organizovanje moto-trke.

Bolničari su povređenog trkača odvezli u bolnicu sa bolovima u leđima, grudima i nogama, jedan od povređenih gledalaca, po svemu sudeći ima prelom noge, a drugi površinsku povredu.

"Poslali smo četiri ekipe i helikopter na lice mesta", rekla je portparolka Hitne pomoći Lucija Hanušova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()