Prva pobeda na turniru: Turska na krilima Vargas preokrenula protiv Holandije

Turkinje su aktuelne evropske šampionke

29.07.2024. 12:30
  • Podeli:
turska reuters-66a76cbfc7be9.webp Foto: REUTERS

U derbiju Grupe C olimpijskog turnira za odbojkašice u Parizu, Turska je savladala Holandiju 3:2.

Aktuelni evropski šampion Turska bila je bukvalno na ivici ponora. Poraz od Holandije u ovakvom sistemu takmičenja zaista bi značio veliki korak ka eliminaciji, jer u ovoj grupi je i još jedan veliki favorit Italija.

Holandija je vodila 2:0 pošto je prva dva seta dobila po 25:19. Treći i četvrti set Turska je rešila po 25:22, sa tim da je u četvrtom setu Holandija imala vođstvo 20:17. Ali Turska se izvukla, izborila peti set koji je na kraju dobila 15:13, iako je Holandija vodila 6:2. Mnogo propuštenih šansi za Oranje, ali na kraju moraće da se zadovolje jednim bodom.

U pobedničkom timu najbolja je bila Melisa Vargas sa 30 poena, dok su je pratile Baladin i Erdem sa po 12. Na drugoj strani Knolepa i Daldrop zabeležile su po 15 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()