Šok za Crnogorce: Vaterpolista pao na doping testu i propušta Olimpijske igre

Testiran na Svetskom prvenstvu u Dohi

23.02.2024. 11:17
  • Podeli:
Doping-65d869d1015d5.webp Foto: AP Photo/Matt Dunham, File/Tanjug

Vaterpolo reprezentativac Crne Gore, Aleksa Ukropina pao je na doping testu i propustiće Olimpijske igre u Parizu.

Nema nikakve sumnje da je ovo veliki udarac za Ajkule pred najveću svetsku smotru.

Aleksa Ukropina testiran je 21. januara, neposredno pred odlazak u Dohu na Svetsko prvenstvo, a rezultati testa su objavljeni pre četvrtfinalnog meča koji su Crnogorci igrali sa Španijom.

Član Jadrana iz Herceg Novog je koristio lek za inhaliranje, koji je na listi zabranjenih supstanci.

Od tada pa do kraja takmičenja Ukropina nije bio u sastavu Crne Gore, a kako se navodi, minimalna kazna za ovakav prekšaj je suspenzija na šest meseci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()